arkadaşlar uzun zamandır arabamı geri vitese takıp direksiyonu tam sağa ya da tam sola kırdığımda direksiyonun içinden sanki bi su şırıltısı varmı gibi çıtır çıtır bir ses geliyor...neden olabilir ? yanlız sadece geri viteste tam kırınca direksiyon sona dayanmak üzereyken geliyor...dikkatli dinleyince fark ettim..selamlar..saygılar... Düzenleyen : enginis58
bende de aynı problem var eğer problemse.. jant ve lastikleri değiştirmiştim 195/55/15 yaptım.. o yüzden olabilir diye düşünüyordum. Konuya umarım açıklık getiren arkadaşlar çıkacaktır.
direksiyonu tam krınca sona dayandığında bir vınlama oluyor onunla karıştırmamak lazım benim dediğim gerçekten bir su şırıltısı gibi...selamlar..
Direksiyonu tam sağa kırdığınızda vınlama sesi normaldir ama rahatsız edecek boyutta çıkıyorsa hidroliğiniz eksilmiştir yada özelliğini kaybetmiştir. Çıtırtı sesi aks bilyalarının dağılmaya başladığını gösterir, gidip yaptırmanızı tavsiye ederim, aksi taktirde araç yolda bırakır.
serdar hocam 5 aylık arabada olur mu böyle..aks bilyeleri neden dağılabilir...bu ses çok az ve sadece direksiyonu tam kırınca oluyor.. ayrıca iki aksa birden baktırayım... Düzenleyen : enginis58
Aks'lar direksiyona bağlı, ses direksiyona vurur...bozulmasının ana sebepleri patinaj, sert kalkışlar ve patlak körük nedeniyleaks'ların yağsız kalması......