Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Geri vites sorunu ve bir çözüm?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda no good tarafından 2 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar, geçen yaz biraz dikkatsizlik biraz da aceleden vitesi 4 e alayım derken yanlışlıkla geri vitesi iki defa zorlamıştım, gajjjt diye bir ses gelmişti:RpS_scared: O zamandan bu yana çoğu zaman geri vitese geçerken zorlanıyor ve bazen debriyaj yenilemek gerekiyor geri vitese takabilmek için. Şanzıman ya da debriyaj, baskı-balata veya başka bir aktarım organında nasıl bir sorun oldu da bu sorunu yaşıyorum?
    Bence bu 2009 Getz'lerin bir eksiği maalesef. Bir arkadaşta 2011 dizel Getz'in vites kolunda Accentler'deki gibi mandal koyduklarını gördüm, bu soruna karşı olmalı sanırım. İkinci sorum ise bizim Getz'lere bu mandal adapte edilebilir mi, maliyeti ne olabilir? Belki aramızda yaptıran ya da fiyat alan olmuştur. Bu konuyu servise sormadan önce sizlere danışmak istedim, servise soracağım teknik olarak anlamlı bir soru olsun diye:RpS_sleep:

2. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim tahminin baska balata çok azalmış. baskı balata bitmeye yakın sinyalleri, geri vites geçişinde gösteriyormuş. bilginize..bende getz sahibiyim bende değiştirdim

3. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Onunla ilgili olamaz, çünkü araç 2009 model ve 25.000 km'de değil henüz.

4. armagan

armagan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    baskı balata için km hesabı yapmaya gerek yok...bende 55bin de değiştirdim...tamamen kullanımla alakalı....yine tek mantıklı cevap servisten gelicek sanırım :)

5. no good

no good Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Kara B.
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Baskı balatanın bitmesi ihtimali yok denecek kadar az. Çünkü yaşadığım olaydan sonra sorun sadece geri viteste. Diğer viteslerde ve çekişte, kavramada hiçbir sorun yok. Zaten otomobil mekaniğinden o kadar anlarım. Sorun büyük olasılık geri vites senkromeçidir diye düşünüyorum. Tabi bu konularda bilgisi olan arkadaşlar daha farklı yorumlarda yapabilir?

6. statham

statham Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa savaş
    bendede olmuştu bu sorun debriyaj balatası değişti şanzıman falan kalktı 300 tl ye oldu

Bu Sayfayı Paylaş