arkadaşlar geri vites ışığını gece geri vitese takdığımda arkamı göremiyorum diye değiştiricem tavsiyesi olan varmı ben araştırdım 581 tipi ampül varmış galiba.. oraya 42 smd ledli bir ampül takmayı düşünüyorum sizin fikirleriniz nedir.. http://www.ebay.co.uk/itm/2x-42-SMD..._Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a6bd3bd8a
Otomatik kararan ayna geri vitese takınca karartmayı pasif hale getiriyor normalde. Sizde bu özellik çalışmıyor mu?
arabada film var ve arkada perde var haliyle bu görüşümü çok fazla kısıtlıyor heleki geceleri arkam geri vitese taksamda çok karanlık oluyor.. yoksa aynada sorun yok.. bu 42 ledli ampül kötümü 2 dolar bile değil türkiyeden dükkandan alsam gene 10 tl den aşağı satmazlar
normal ampülden iyi olabilir. ama istediğiniz kadar aydınlatma sağlarmı bilmiyorum. aslında double alıp geri görüş kamerası takmak olayı kökten çözer. ben alıştım gece görüşü sayesinde zifiri karanlıkta bile arkayı gösteriyor.
onu yapıcam ama orjinal bizim göğse uygun olan dvd playerlar var onlardan alıcam onu aldım mı zaten kesin takıcam.. hatta önede takıcam bir tane. hem ön hem arka kamera olucak..
onlar bir para değil zaten ebaydan alıcam onları ön kamera 10 dolar arka kamerada plakalığın üstüne takılan cinsden olan o civarlar.. önemli olan ana ünite işde onu alsam diğerleri kolay ama onu alana kadar bu ampül işinide halletmem lazım.. ampül çünkü ne kadar iyi ışık verirse kamerada o kadar güzel gösterir..
Bayağı etkiliyor bunlar. Uyarsa çok işe yarar. Zaten bırakın geri vitesi ön farlara bunlardan takıyorlar direkt.
tam ampülün tipini öğrenemedimki nette arattım 581 tipli bir ampül diyor ama bu 581 tiplilerde galiba kendi içlerinde ayrılıyor..
birde bu var t10 diyor buda 581 mi t10 mu çözemedim.. http://www.ebay.com/itm/LED-BACK-UP-LIGHT-BULBS-A-REVERSE-SUPER-WHITE-XENON-b-/150547736420?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3ASonata|Year%3A2006&vxp=mtr&hash=item230d582764
peki şimdi bu benim ampül t10 mu 581 mi t10 anladığım kadarı ile dipsiz parklar ile aynı.. 581 normal ampül giib bir ampül çeşidi..
geri vites lambasının geriyi andınlatma görevi olduğunu ilk defa duydum ve şaşırdım açıkcası. bazı arabalarda minicik ve sadece 1 lamba oluyor onlar ne yapsın peki.
vw tasarrufa gitmiş Lambanın amacı aydınlatmaktan başka ne olabilir ki? İkaz için olsa rengi farklı olurdu.
ben ikaz için olduğunu düşünüyorum. eğer aydınlatöma için olsaydı bazı araçlarda sadece 1 tane kullanılmazdı
şimdi şöyle geri geri giderken sadece ikaz amaçlı konulsa alternatif çok sistemler kullanılabilinir en basitinden minik buzzerlar var geri vitese takdınızmı az az ötüyor tabiki bu ışığın ikaz yanı vardır ama beyaz olmasının bir nedeni var ileri giderken önde farlarınız yanar geri geri giderkenki bu hız bazı araçlarda 50 km ye kadar çıkabiliyor yani geri geri giderken 50km hıza kadar çıkabiliyorsunuz bazı araçlarda bu tip bir şeyde tabiki geri geri giderken arkanızıda aydınlatıcak bir ışıklandırma gerekir.. yada düşük hızlarda arabada park sensörü yoksa gece karanlıkda arabanın arkasında sağında solunda bir şeyler varmı yokmu gece karanlığında nasıl görüceksiniz.. bu ışık bu işe yarar... tabi bazı ufak araçlarda o kadar güçlü bir aydınlatmaya gerek duymamış olabilirler ama her araçda o ampül belli bir alanı aydınlatır..