Arkadaşlar forumda arama yaptım fakat tam bana uygun olanı bulamadım. bu akşam arabamı yokuş ta bir yere park etmek üzere yokuş aşağı inerken sağ da uygun bir yere çektim.boşa aldım el frenini çektim stop ettim. Yanlız stop ettikten sonra geri vites te bırakmanın aracın kaymamasını garanti altına almak amacıyla motor çalışmıyorken debriyaj a basıp geri vites e taktım. O anda bir şey fark ettim. geri vites e alırken ön taraftan tak-tuk diye bir ses geliyor.Kafam takıldı tekrar boşa alıp geri vites e aldım araba çalışmıyorken aynı ses her defasında geliyor.Bu tak-tuk sesi normal bir ses mi yoksa anormal bir durum mu var ? kafama takıldı kaç saattir bunu düşünüyorum ya dipnot: Aracım getz 1.4 DOHC çok sağolun.
Arabayi bosa alin bir kac santim salin arabayi tekrar cekin el frenini vitese takmayi deneyin ya hic ses yapmaz yada hic girmez. Adini hatirlayamadigim pir parca yuzunden oluyor o ses normal yani.
hocam normal o ses bendede getz var aynen bendede var.normal 1.2.3 gibi viteslerden geri vites daha çok ses yapar bütün arabalarda öledir.
Geri vites dislisi hipoid degil vites dislilerinin tamami hipoid dir ve duz olan disli kavrarken ses yapar butin araclarda bu ses vardir. Kafaya takilacak bir durum degil.... TAPATALK 2 ile gönderildi.