Arkadaşlar accent era için v kayışının komple gergi sisteminin parça kodu 25281-2A000 fakat bana sadece gergi kasnağı ve içinde ki rulmanı şeklinde lazım bunun parça kodunu bir türlü bulamadım. Servis komple olarak satılıyor dedi fakat saçma geldi bana. Şöyle bi kod buldum 25287-2A010 fakat bu da avare bilya diye geçiyor sanırım benim ihtiyacım olan tensioner idler orijinal parça kullanmak istiyorum bu yüzden parça koduna ihtiyacım var yardımcı olabilecek var mı?
Tek satılmıyor komple gergi kütüğü olarak satışı var. Sadece rulmanı değiştirmek istersen eskisini söküp sanayide rulmancıya götürüp aynısını alabilirsin ama onu önce uta yerinden sökecek ve parçayı eline alıp gidip rulmancıdan alacaksın. ama onuda her usta sökemeyebilir muhtemelen presçiye tornacıya gideceksin onlar parçalayacak ama oda değimeyecek yani attığın taş ürküttüğün kuşa değmez.
Dediğiniz gibi işin içine pres tornacı vb. girince o parçadan hayır gelmez bir daha. Servis 900 tl dedi fakat internette 550 tlye mevcut bayramı bu şekilde bir atlatabilirsek mecbur alacağız gibi görünüyor. Drive.ru'da kasnağı satılan gergi kütükleri var fakat parça kodları farklı sanırım bizim araçlara takılan kütüklerin kasnağı ayrı üretilmiyor.
https://i.hizliresim.com/GZyngr.jpg Arkadaşlar resimde ki gergi bilyasında gösterdiğim yeri 14 anahtar ile hareket ettiriyorum biraz oynuyor gergisi ama tüm gücümle geri çekmeye korkuyorum sokmem gereken başka bir yer var mı? V kayışı değiştiren veya değiştirirken görenlerden yardım istiyorum resimde ki yerden başka bir vida gevşetmemiz gerekiyor mu kayışı sökmek için mi sadece burası yeterli mi?
Hocam bu konuda ki cahilliğime verin lütfen gergiyi levye ile aşağıya alın derken belirttiğim 14 mm anahtar giren yere levyeyi sıkıştırarak gergiyi serbest bırakmayı mı kastettiniz? Yardımınız için teşekkür ediyorum.
evet, 14mm işaretlediğiniz yer ile alttaki civata arasın levyeyi sokup aşağıya doğru kastırırsanız boşalır kayış.
Teşekkür ederim yardiminiz için kayısı çıkardım. Dağılan gergi bilyasi değilde üstünde ki avare bilyaymiz. Gözlemlediğim kadarıyla avare ve gerginin kasnağı aynı gibi duruyor. İkisinide söküp iç dış çap ve genişlik karşılaştırması yapacağım aynı ise ikisinide değiştiririm.
Gaza bastıkça artan bir ses vardı v kayışından gelen. Kayış yüzeyi çatlaklarla doluydu. Sesin kaynağı: