Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GENEL SÜRÜŞ TAVSİYELERİ

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda era 1.5 crdi tarafından 14 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

  1. era 1.5 crdi

    era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesaj:
    739
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    1.Kesinlikle içkili olarak otomobil kullanmayın. En azından kendinize bir limit belirleyin ve bu limite yaklaştığınızda içmeyi bırakın. Içkili olarak sürüş esnasında refleksleriniz zayıflamış olacak ve direksiyon başındaki tepkileriniz çok daha yavaş gerçekleşecektir.

    2.Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Hayatınızı kurtaracak bu kadar basit bir uygulamada “sıkılıyorum” mazereti kabul edilebilir mantıklı bir mazeret değildir. Emniyet kemerini hiç takmamanın yanında yapılan bir diğer hata da emniyet kemerini otoyolda takmak, ancak şehir içinde ya da gidilecek semte yaklaşıldığında “nasıl olsa geldik” mantığıyla otomobil henüz durmadan emniyet kemerini çıkartmaktır. Kazanın emniyet kemerinin çıkarıldığı an ile otomobilin park edildiği ana kadar geçen bu süre zarfında gerçekleşmeyeceğini kimse garanti edemez. Hatchback otomobillerde 8 km/h gibi son derece düşük süratte yapılan ‘geri viteste direğe çarpma’ testinde, çarpmanın etkisiyle birçok otomobilin arka tamponlarının içeri göçtüğünü, hatta bazılarının camlarının çatladığını biliyor musunuz? Çoğumuzun dikkate almaya değer görmediği süratlerde gerçekleşen kazaların bile ciddi yaralanma ve hatta ölümlere sebebiyet verebileceğini unutmayalım.

    3.Farlarınızı gece gündüz açık tutunuz. Bu, halk arasında her ne kadar ‘görmemişlik’, ‘hava atma’ ya da ‘dikkat çekme amacıyla yapılan bir hareket’ olarak görülse de, olası bir tehlike durumunda farı yanan araçların trafikteki diğer sürücüler tarafından farı yanmayanlara göre çok daha çabuk farkedileceğini unutmayın.

    4.Direksiyon başındaki oturma pozisyonunuzu iyi ayarlayın. Otomobil kullanmak son derece ciddiyet göstermek gereken bir iştir ve otomobil yatak odanız değildir. Birçok otomobilde gördüğümüz neredeyse 45 derecelik açıyla geriye doğru yatırılmış koltuklar hem sürüş konsantrasyonunu azaltacak ve tehlike anında vereceğiniz tepki süresini uzatacak, hem de kaza anında tehlike arzedecektir. Yatık olmayan ancak aşırı derecede geri alınmış koltuklar ise yine direksiyon başında verilen tepkileri geciktirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

    5.Sürüş esnasında direksiyon daima iki el ile birden ve saat 9:15 pozisyonunda tutulmalıdır. Koltuğun direksiyona olan mesafesi, kollar yaklaşık 45 derecelik bir açı yapacak şekilde ayarlanmalıdır.

    6.Otomobil kullanacağınız ayakkabılar: ne aynı anda iki pedala birden basacak kadar aşırı geniş, ne hissi azaltacak kadar aşırı kalın tabanlı, ne de ayakların hareketini engelleyecek kadar uzun topuklu olmalıdır. Eğer bu durumlardan bir veya birkaçı mevcut ise daha sakin ve tehlike arzetmeyecek bir sürüşle yolculuk tamamlanmalıdır.

    7.Kalabalık (Otomobilin içinde çok sayıda kişinin bulunduğu) yolculuklar en tehlikeli yolculuklardır. Gerek görüşün kısıtlanması, gerekse yolcuların konuşma ve hareketlerinden dolayı konsantrasyonunuzun tek başınıza otomobil kullanırken olduğu kadar yoğun olamayacağından hareketle bu tip yolculuklarda maksimum dikkati sarfetmeniz sizin ve yolcularınızın yararına olacaktır.. Özellikle sollama ve şerit değişimlerinde..

    8.Kalabalık yolculuklarda eğer arka koltuğa 3 kişi oturmak mecburiyetinde kalırsa ortaya en kısa boylu olanın oturması en mantıklı çözümdür. Dikiz aynasını kullanacağınız zamanlarda daha iyi bir görüş için yardımcı olacaktır.

    9.Yağmurun yağmaya başladığı ilk anlarda ve mıcırlı yollarda son derece dikkatli olun. Normalin çok az üzerinde sürat yapıyor dahi olsanız özellikle mıcırlı yollarda yoldan nasıl çıktığınızı anlamazsınız bile

    10.Bisikletlilere her zaman dikkat edin ve yanlarından geçerken mümkün olduğunca yavaşlayın. Ülkemizde henüz bisikletlilere ayrılmış özel yollar yoktur ve her ne kadar yolun sağından gidiyor dahi olsalar kendileriyle aynı şerit üzerinde olduğunuzu unutmayın.

    11.Yollara kesinlikle güvenmeyin. Ülkemiz yollarında çoğu viraj ya eğimsiz, ya da daha kötüsü ters eğimlidir. Hızınızı iyi ayarlayın.

    12.Arabanız kirli bile olsa, iyi bir görüş için en azından ayna ve camlarınızı temizleyebilirsini
     
  2. Misafir

    Misafir Guest

    Paylaşım için teşekkürler, bu gibi tavsiye niteliğinde olan yazıları "Teknik ve faydalı bilgiler bölümü"ne koyarsak herkez faydalanır..
     
  3. era 1.5 crdi

    era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesaj:
    739
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    Türkiye
    bunu şimdi oraya koyalım mı yoksa bundan sonraki yazılar için mi söylediniz coşkun abi
     
  4. bulent37

    bulent37 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    52
    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesaj:
    187
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    Bülent Eryılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    15.Önünüzdeki otomobi ille olan takip mesafesini iyi ayarlayın. Kesinlikle yakın takip yapmayın.

    bunun için pratik bir bilgi vereyim.

    Bunu şu şekilde yapabiliriz.öndeki aracın yada gölgesininen songeçtiği yere bakılır ve 88-89 diye sayılır.88-89 sayıldığında aynı yere bizde gelmişsek veya daha gerideysek takip mesafeniz iyi demektir.yada km nizin yarısı kadar mesafe olması lazım.yani 80 km hızla gidiyorsak öndeki araçla en az 40-50 mt mesafede olmalıyız.

    saygılarımla
     
  5. efe34

    efe34 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesaj:
    1,048
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    33.Eğer otomobilinizde spor süspansiyon sistemi, performans lastikleri, modifiyeli fren sistemi gibi güvenliği artırıcı modifikasyonlar yapılmamışsa, ya da en önemlisi ABS yoksa hız yaparken bir kez daha düşünün.
    bu madde de abs ile hız ne alaka <STRIKE>abs </STRIKE>olsa 150 ile giderken ne işe yarar virajlarda abs ne işe yarar esp siz
    Düzenleyen : efe34
     
  6. hayta38

    hayta38 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    33
    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesaj:
    2,273
    Alınan Beğeniler:
    9
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    paylaşım için teşekürler.
     
  7. petkimli

    petkimli Kayıtlı Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2009
    Mesaj:
    39
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    a
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çok faydalı bilgiler teşekkürler.
     
  8. kadoli2046

    kadoli2046 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2009
    Mesaj:
    54
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    yazılanlar gerçekten çok faydalı bilgiler ama maalesef bunları ilk okuldan itibaren eğitimin içine alarak verilmes gerekir.sonradan okununca sedece o anlık tamam iyiymiş öyle yapayım diyorsun ama direksiyon başında uygulamayı unutuyorsun.agaç yaşken eğilir yani.
     

Bu Sayfayı Paylaş