selam arkadaşlar 99 accent aldım bir kaç sorun var ufak tefek ama yinede düşüncelerinizi almak istedim 1.Yaklaşık 40-45 km hızda direksiyon titriyo hızlandıkça kesiyor 2.yaklaşık 100-110 km hızla giderken direksiyon titreme yapıyo 80 km ye kadar 3. ise daha önceden 98 ls vardı nunla kıyaslayınca 100 km yaklaşık hızla virajda yamalıklı asvalt yolsa araba kıçını oyana buyana atıyo sanki geziyo gibi fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim Hepinize kazasız yolculuklar dilerim
arkadaşlar 2.sorumda 100-110 km hızla frene basınca direksiyonda sıkı bir titreme oluyo onu belirtmek istedim saygılar
direksiyondaki titremelerinizin sebebi ancak rot balans yapılırken ortaya çıkar mutlaka yaptırmalısınız yol tutuşuna gelirsek her aracın her markanın yol tutuşu farklıdır aracınızı limitlerini zorlamadan kullanırsanız bi sorun olmaz. bu arada aracınız hayırlı olsun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
hayırlı olsun öncelikle direksiyonda titreme varsa muhtemelen balans ister birde dikkat edin hava sıcakken asvaltta lastiklerden ses geliyorsa lastiğinizin ömrü bitmiş olabilir viraja girdiğinizde de lastik önemli bir etken ama lastikler iyi ise ön takım elden gecmeli iyi günler
Selamlar... Öncelikle aracınız hayırlı olsun... Önce iyi bir rot-balans merkezine gidin. Orada size ön takımla ilgili eksiklikleri söylerler. Ön takımla ilgili yapılması gerekenleri yaptırıp tekrar oraya gidersiniz. Bu arada rot-balansçıda jant ve lastikleriniz kontrol edilmeli. Yamukluk ve lastiklerde bozukluk var mı?... Son sorunuz hızla giderken frende direksiyonda titreme ise disk aynalarında yamulma olabilir bunlar ön takım için bakımda teşhis edilir değişmesi veya torna gerekiyorsa size bildirilir... Sorunlarınızın hepsi düzelir merak etmeyin...
aynısı oldu 2 kere dısk degıstırdık bu yuzden.eger araba yolda gezdırmıyorsa.jantları duzeltıreceksınız...
arkadaşlar da demiş, balans ayarı şart, ayrıca iyi bir ustaya arabanın alt takımını kontrol ettirin, viraj demirlerini ya da taşıyıcı kolları tutan takozlarda eskime varsa araba virajda gezebiliyor. frendeki titreme azsa hiç elleme kalsın. çoksa tornalama yapıyorlar. ya da disk değişiyor.
aracınnız hayırlı olsun arkadaşlarda yazmışlar zaten rot balansçıların çoğu ücretsiz check up yapıyorlar. liste halinde eksikleri yazıp veriyorlar onları yaptırdıktan sonra tekrar rot balansçıya gidip rot ayarı ve balans ayarını yaptırırsanız sorununuz kalmaz. ama güvendiğiniz bir yer yoksa bir kaç yere göstermekte fayda var. ben kendi arabamı 3 yere gösterdim 3 üde farklı farklı şeyler söylediler. sonra bi tanıdık bulduk onun vasıtasıyla hallettik.