Herkese merhabalar, Kulübe henüz katılmak üzere olan birisi olarak, Getz başlığı altındaki hemen herseye okudum diyebilirim. Yıllardır cruiser motosiklet kullanan birisi olarak, 4 teker dünyasına Getz ile dahil olmak üzereyim. 2011 1.4 DOHC HY KLM alıyorum önümüzdeki hafta Sormak istediğim birkaç sorum mevcut; aracımı önümüzdeki hafta alıyorum, aldığımda baktırmam/yaptırmam gerekenler nelerdir? Bu bakımları özel serviste yaptırmakla yetkili serviste yaptırmak arasında ne kadar fiyat farkı oluşur ve bunun getiri/götürüleri neler? Getz 1.4 DOHC HY KLM için özel servis mi yoksa yetkili servisi mi tavsiye edersiniz? (istanbul ümraniyede yaşıyorum) Eğer özel servisse cevap, anadolu yakasında deneyimli/bilgili önerebileceğiniz güvenilir servis var mı? Farkındayım biraz uzun sorular bunlar, ancak erinmeden cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. Bu arada Istanbul'da böyle bir grup var ise ayrıca onlarla da tanışmaktan memnuniyet duyarım. Hatta var ise WhatsApp grubuna da katılmak isterim
Bakımlar Triger kayışlarının değiştirilmesi Yağ değişimi Yağ filtresi değişimi Hava filtresi değişimi LPG filtreleri değişimi (LPG varsa - Çok acelesi yok) Polen filtresi değişimi Bujiler kontrol/değişim Buji kablosu fiziksel kontrol (kesik, yıpranmış vs.) Antifreeze ölçümü / değişimi (kışa girerken) Otomatik araba ise şanzıman yağ seviyesi kontrol Unuttuğum şeyler varsa lütfen ekleyin. Şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Istanbul da bunları yaptırabilecegim güvenilir Anadolu yakası için tavsiyeniz var mıdır? Bir de tahmini maliyeti ne olur?
forumda genelde usta tavsiyesi yapmıyoruz, hem reklama giriyor hem de maalesef olumsuz deneyimler yaşanabiliyor. aracın son 20-30 bin kmdeki bakımlarını öğrenmeye çalışın. mesela bujiler yakın zamanda değişmişse gerek yok değişmesine. yukarıdaki listeye ek olarak V kayışını değiştirin. fren balatalarını kontrol edin, fren hidroliği kontrol edin. maliyet olarak internette yedek parça fiyatlarına bakarsınız. işçilik de birkaç civata sıkmak için 50 liradan başlıyor, tam gün bir işçiik ise 500-600 lirayı bulur. motosiklet için verilen işçilik ücretiyle hemem hemen aynı gibi.
Konu hakkında bilgilendirme yapmak istedim. Yeni alınan aracın mutlaka önce sahibinden detayları isteyin, 2000 lira masraftan v kayışın 10k kilometre önce değiştiğini ve bakımlarının tam olduğunu öğrenerek kurtuldum. Araç dünyasına yeni girenler için standart bir bakımda yapılması gerekenler (teşekkürler @mechanical): Yağ değişimi Yağ filtresi değişimi Hava filtresi değişimi LPG filtreleri değişimi (LPG varsa - Çok acelesi yok) Polen filtresi değişimi Bujiler kontrol/değişimi Lastik seti Diğer konu içerisinde bahsedilen değişimler ustanın bakıp kullanım ömrüne göre karar vereceği değişimler.
Öncelikle hayırlı olsun aracınız. v kayışı değişimi 2 bin tl olamaz. triger ve devirdaim vs komple değiştirmişse sizin için iyi haber araç kaç kilometre bilgi verebilir misiniz. araç yüksek km de ve ağır bakımları düzgün yapılmışsa uzun süre sadece peryodik bakımları yaptırarak sorun yaşamadan binersiniz.
Teşekkür ederim Evet 2000 TL komple set hava polen yağ vs. Herşey dahil ucretiydi hocam. Bakımları yapılmış. 120.000 km de