Arkadaşlar merhaba; Accent era aracım var. Klimayi sicak konuma getirince çok pis bir koku geliyordu. Polen filtresini değiştirdim koku biraz olsun gitti. Sorunum su; Klimayı ilk calistirdigimda 15 20 saniye kötü koku veriyor sonra bitiyor Gaza ani basinca aynı koku tekrar ortaya çıkıyor NOT: kaputu açtığımda motordan da aynı koku geliyor. Motor temizliği yaptirdim ama değişen bir şey olmadı.
yada motorun oraya veya klima girişinin oralara süt dökülmüş olabilir. kolay kolay çıkmaz ve kokusu geçmez.
Polen filtresini değiştirmek, tek başına klima sistemindeki kötü kokuları temizlemeye yetmez. En azından heryıl polen filtresini değiştirip, klima dezenfektanı kullanmanızı tavsiye ederim. Videodaki gibi kullanılan, birçok markanın, benzer ürünleri bulunmaktadır.
Tahminim gelen koku mantar ve küf kokusu. Klima soğuk iken motor stop edince klima radyatörü kısmında küf oluşuyor. Kokuyu bu küf veya mantar yapıyor. Ben aytemizin klima ünitesi temizleme spreyi ile 8 senede 2 kez temizledim. Tekrar yapmaması için klima soğukta çalışırken kapatmadan önce biraz klima tuşuna basarak dışarıdaki sıcak hava ile klima radyatörünün ısıtıyorum. Yani varacağım yere varmadan 1 2 dakika önce soğuk tuşunu kapatıyorum. Motordan böyle bir koku geldiğini ilk defa duydum. İlk saniyelerde gelip sonra kesilmesinin nedeni biriken koku içeri giriyor.
selamlar, Tesadüfen başlığa denk geldim, aynı sorunu bende yaşıyorum, Aracın dışından gelen ve klimayı sıcakta açınca içeride alabildiğim pis bir koku var. Ben aracı sıfır aldım aldığım ilk günden beri koku geliyor. Klima, motor temizliği polen filtresi temizliği yapıldı ama hala geliyor, konuyla ilgili her şeyi aşağıdaki yazdım. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/tucson-2020-klimadan-gelen-kokular-hakkinda.51124/ Konunuzu takip edeceğim, sorun çözüldüğünde bizi de bilgilendirir misiniz?
O dediginizi yapinca direk kotu bir koku yayiliyor iceri. Normalde klima kapali fan acikken koku falan yok.
Usta benim eski accent' de klimayı açınca ses ve koku geliyordu.Çok temizlik bağımlısı bir elektrikçiye götürmüştüm.Klimayı dağıttı bir de ne olsun, pervanin orda fare yavrulamış.Adam bıraktı kaçtı.Ben temizledim, götürüp dezenfekte ettirdik.Sorun halloldu. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi