Arkadaşlar, dün öğlen işyeri otoparkında yaklaşık 4 saat kadar aracımın içini detaylı temizledim, bagajın altını falan elden geçirdim bu süre boyunca kapıların bazısı açık kaldı. Sonra evime geçtim, yine buradaki otoparkta polen filtresini söküp kontrol ettim yani toplam 5 saat kadar tavan lambalarım açık kaldı. Sonra bu sabah işe gitmek üzere kalktım ve oda ne ?? Kumanda hiç tepki vermiyor. Kapıyı anahtarla açtım ama tık yok, araba tamamen aküyü bitirmiş. Hiçbir yaşam belirtisi yok. Mecbur acelem olduğu için taksiyle işe gittim ama merakta da kaldım; 1 Temizlik sırasında 4-5 saat açık kalan tavan lambaları mı buna neden oldu ? 2 En son araçtan ayrılmadan evvel, tavan lambasını mı açık bıraktım ? 3 Araç 2008 model, otomatik 22.000 km de... 4 senede pek binilmeyip, yattığı için aküsü ölmüş mü ? ( Aracı 5 gün önce aldım. ) Fikri olan ???
ben bir gün iç tavan lambasını açık unuttum araç biraz zor marş aldı ama sonra biraz kullanınca düzeldi şarj oldu akü.. sizin akü de zayıflamış olabilir araç yatmış baya. düzelse bile kışın zorluk çıkartabilir bence, tanıdık bir elektrikçiye kontrol ettirin isterseniz ona göre önleminizi alın derim.
Aküsü ölmüştür belki.Benim era 2 yıl önce tam 4-5 ay hiç çalıştırılmamıştı.Sonra akü bitmişti bizde takviye falan yaptık.İlk kontak kapatmamda tekrar çalışmadı.sonra aküye baktık ne su kalmış ne başka bişey . su falan koydum şarj ettirdim ama yine de olmadı yeni akü almıştım
Arkadaşlar sorunun sebebi tahmin ettiğim gibi tavan lambaları çıktı..Takviye ile bağladığımızda ilk baktığım yer tavan lambaları oldu. Hepsi açık kalmış. Bu nedenle sabaha bitmiş.