Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gece karşı araçların farı gözümü alıyor

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda petkimli tarafından 26 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. petkimli

petkimli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    a
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba arkadaşlar
    Geceleri karşıdan gelen araçların farları çok fazla gözümü alıyor. Gece zor araba kullanıyorum. Neredeyse güneş gözlüğü takacam.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gifYok mu bunun bir çözümü?
    Ya arabam çok alçak ya benim gözlerde bir sorun var.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    merhaba
    bu biraz gözün ışık duyarlılığı ile ilgili, güneşli havada gözlerimini açamam mesela
    en pratik çözüm ön cama film çektirmek, ama fazla koyu olmasın
    yada öne renkli veya özellikli bi cam taktırmakta olabilir

Düzenleyen : Coşkun Özcan

3. Misafir

Misafir Guest

Aynı sorun bende de var, reflekt camlı gözlük kullanıyorum, çok rahat ettim...

4. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Eskiden bunun için sarı camlı gözlükler vardı. Gözlükçü JoeBlack İsmail kardeşimiz online olsa en en güzel cevabı verir.

santafe2004 bunu beğendi.
  5. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Genelde bir miktar astigmat marsa oluyor bu durum. Biraz ben de de var. Eskisi gibi değil, yaş ilerledikçe kötüye gidiyor.

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bendede aynı sorun var miyop astigmat varmıs gözümde geceleri cok zorluo ısıklar vurunca:(:(

7. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bende de aynı sorun var gündüzleri pek gözlüğe gereksinim duymasam da geceleri uzun yolda mutlaka gözlüğümü takarım.sarı gözlükler de işe yarar sizin için.

8. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bu astigmat belası bende dört dörtlük var. ben uzun yolda genelde orta şeridi tercih ederim. soldan gidince şeriti tuttuarmakta sıkıntı duymaktayım. aynı sıkıntıyı yoldaki çukurlarda yaşamaktayım aklım sıra çukura düşmekten kaçacakken tam içine düşüyorum. yolda arkamdan gelen araçların ışıkları bile gözümü almakta o yüzden aynanın ışık kırma özelliğinden faydalanıyorum. ön cama film çektirince görüntüde bozulma olmazmı?

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Aynısı bende de oluyor. Bende de astigmat var. Ben laser yaptırdım 3 sene önce. Uzak ve astigmat sorunu vardı. Laserden sonra böyle bir sorunum kalmadı. Fakat, laserle gözün altına cizilen mercek geceleri goz bebeginin buyumesi ile bir ise yaramıyor. Geceleri gozluk kullanıyorum araba surerken bende. Bu seferde karsıdan gelen normal kısalar bile gozume rahatsız ediyor. Cakma xenonları ya da sonradan takılan cok ısık veren ampulleri de saymıyorum. Bir kaç defa o xenon öyle gözmumu aldıki. İstememedn gozlerimi kapamak zorunda kalmıstım ve az kalsın kıcı yola bakan park halindeli bir araca vuruyordum.

Laserden sonra gozlugu bıraktım ve gunduzleri gercekten hiç bir sıkıntı yok. Ama, ne yazık ki karanlık ortamda 3-4mt ilerideki adamın yüzünü goremiyorum.

Bu gözlükçü arkadasın yerini bilenler var mı? Bende ümraniye deyim ve sanırım kendisi de ümraniye de.

10. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Sanırım bu iş için kolormatik(Polaroid) özellikli güneş gözlükleri biçilmiş kaftan. Bunlar yapısı gereğigelen ışığı açılı kırarak daha rahat görüş sağlamaktadırlar.Kullanan varsa neticeyi burda yazarsa süper olur.

11. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynı sorunu yaşadım ve göz doktorum anti refle camlı uzak gözlüğü verdi.çok rahat ettim.fakat gece yolculuğu yaparken sebepsiz yere sis farlarını yakan,veyahut bölünmemiş yollarda uzak farlarını sürekli yanış pozisyonunda tutan sürücülere buradan kulak çınlatıcı sevgiler(!)gönderiyorum.

12. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kusurlu (bende de miyop var) gözlerde her zaman aynı sonucu vermiyor. Nihayetinde insan bedeninde her zaman iki kere iki dört değil; her şey kişiden kişiye değişiyor. Ben kullanmıştım ve ciddi rahatlama hissetmiştim. Özellikle sis farlarını süs farı zannedenlerle, xenon far sistemini (gece gece kime hava atıyorlarsa) merceksiz farlarda ve sislerde kullanıp havayı ve gözünüzün içini aydınlatıp (yani yol hariç her yeri) dünyayı umursamayan kültürsüzlerle, farları ayarsız gezen, bunu da marifet sayan cahillerle uğraşmayıp yola konsantre olabiliyorsunuz.
    kısa ve tenik olarak açıklayıcı bir alıntı: "Sarı renkli camlar güneşe karşı koruyucu gerçek bir boyalı cam değildir. Az ışıklı ortamda alaca karanlıkta, akşam ve gece araçkullanırken kullanılır. Sürücü gözlüğü yada gece gözlüğü olarak da adlandırılır. Sarı renkli gözlük camı, mavi rengi absorbe ettiği için kontrastı arttırıcı bir flitrasyon yaparak keskin görüş sağlar. Özelliklebulutlu günlerde, düşük ışıkta kontrastı arttırır görüntü algılanmasında derinlik sağlar, avcılıkla ilgili atışlarda örneğin çalılar arasındaki bir hayvanın daha iyi görünmesine imkan verir, kayak sporunda mükemmeldir."
    Çoook pahalı ama örnek olsun diye : http://ww2.tagheuer.com/sportvision/_pdf/TAGHeuerAECatalogue_nightvision.pdf

Düzenleyen : Suat DURAN

13. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

14. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  15. trakanic

trakanic Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Nadir Göktürk
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Benim de Işık hassasiyetim var. Bazen araba sürerken geceleri güneş gözlüğü takmak zorunda kalıyorum, çünkü bazı otomobillerin sahip olduğu yeni süper parlak farlardan tetiklenen migrenim yüzümden başım ağrıyor. Daha da kötüsü önümü göremiyorum. Bülent'in dediği gibi kolormatik gözlükler bu sorun için çok iyi. Ben gözlük çok sevmediğim için fotokromik kontakt lenslerden kullanmaya başladım çok iyi oldu benim için. Göz doktorlarından denemek için ücretsiz edinebilirsiniz.Işıkla bir sorununz yoksa diğer lenslere göre azıcık pahalı gelebilir ama hassas gözlülüler için Bence kesinlikle fiyatına değer.

<<bülent>> bunu beğendi.
  16. cenker_baba

cenker_baba Guest

bu lensler varken gözünüzü vs kaşıyabiliyor musunuz

17. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    953
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Daha evvel lens kullanmıştım. Gözü kaşımak için çok fazla müdahale ederseniz, lens kayabiliyor veya düşebiliyor.

18. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aslında sorun su arabaların far ayarları yapılı yada normal ampul tıplerı kullanılsa bu sorun olmuyor.ama ınsan evladı olmayan bazı tur ozellıkle uzunları gece gunduz uzun yol fark etmeksızın yakıyorlar.

uzun yolda bu cok tehlıkelı oldugundan hemen selektorle bende onu rahatsız edıyorum.Amacına uygun kullanımda orta barıyerlerın oldugu yerlerde sorun yasamazsınız. bırde aracınız geregınden fazla yuksek bır model , alcak bır modelse buda sorun teskıl edıyor ne yazıkkı.

<<bülent>> ve Under Ground bunu beğendi.
  19. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,435
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Sis olmadığı halde hava olsun diye yakılmış sis farlarıyla gezen otomobil dostlarımız da var tabi . Bir ara bu modellere bende uzunlarımı yakıyordum ikaz için . Baktım sayılamıyacak ve uğraşılamıyacak kadar çok bu öküzler ; bende artık Allah müstehakını versin diyorum sadece .

<<bülent>> bunu beğendi.
  20. eraprime

eraprime Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    .
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    aracın iç ışığını açın bir nebze iyi oluyor karanlıkta göz bebekleri büyüdüğü için farların ışığı rahatsız eder ama ortam biraz ışıklı olursa göz bebeği ona göre küçüleceğinden farların etkisi azalacak denedim ben bi deneyin derim

Bu Sayfayı Paylaş