Merhaba Arkadaşlar, gazlı yıkama nasıl yapılıyor? Bir kova suya 1 lt gaz eklenip fırçayla yıkama gibi uygulamalarolduğunu duydum. Ancakhiç böyle birşey yaptırmadım. Bizimkilerin aracı 2004 model ve boya matlaşmaya, kayganlığını kaybetmeyebaşlamış. Özellikle gazlı yıkama cilaya göre çok daha pratik bir uygulama gibi görünüyor. Gazlı yıkamanın nasıl uygulanacağı ve cilaya göre faydası konularındabilgisi olan arkadaşlaryardımcı olursa sevinirim.
gaz boyayı besler , görsel olarakta çok güzel sonuç veriyor 1 hafta önce yarım kova suya 1 bardak civarında döküp yıkadım..araba gerckten kendine geldi ama uygulama sık yapılırsa daha güzel sonuç alırsınız.. gazla yıkamadan önce arabayı normal suyla yıkadım daha sonra yeni aldığım fırça ile gazlı suya batırarak durular tarzda yıkadım tavsiyem küçük bi maske takmanızda fayda var.. ben kovaya göz kararı koydum tam olarak oranını bilen varsa paylasırsa güzel olur.
bende yıkattım ziftlerden iyi arındırıyor,benim yıkattığım yerde tabavcası vardı basınçlı gaz yağı püskürtrüler sonrada benzle heryerini silip sıcak köpükle duraladılar sonuç mükemmeldi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Bildiğimiz basınçlıyıkama makinelerine mi gazyağı koyup yıkıyorlar? Benzeri bişey duymuştum daha önce.
benim yaptıgım yerde önce basınclı tabanca (boya tabancası gibi)ile gaz yagını tüm araca püskürttüler 5-10dk bekledikten sonra aracı normal yıkadılar. sonuc cok iyiydi..
Babam yeni anlattı: Aracı yaz başında yıkamacı önce güzelce yıkamış.Sonra süngerle gazı tüm araca sürüp 45 dakika kadar bekledikten sonra tekrar yıkamış https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gifBu kadar gazla bekletmek boyayı mı yaktı acaba?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Bilemiyorum ama sonuçta aracın boyası halen mat. Araç 2004 model beyaz renk ve babam aracınıkolay kolaygüneştede bırakmaz. Cila mı yapsak yoksa direkt pasta mı yapsak ya da yaptırsak bilemedim. Sizler ne dersiniz Dostlar?
Pasta - cila yaptırın.gaz sürüp 45 dakika beklerseniz boya üstündeki vernikli katman bozulur.ilk defa duydum. su ve gaz karışımlı bez ile temiz araç silinir ve penye bezler ile parlatılır.Buna çingene pastası derler.hem parlar hem ekonomiktir. çok sık tekrarlamamak gerekir.
boya tabancası ile püskürttüler sonra benzle ziftleri ovup sıcak su ile yıkamışlardı.İşte resiminide buldum yıkamanın artık sonuna doğruydu bu foto.
Getzin kılavuzda zift vs. çıkartmak için neft yağından bahsediliyor. Nedir bu neft yağı tam olarak? Net bir bilgi de bulamadım.