Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GAZDA TIKIR TIKIR SES

'LPG Sistemleri' forumunda freein tarafından 11 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. freein

freein Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba era 1.6 BRC sistem taktırdım. gaza geçince motor üzerindeki metal gazı dağıtan 4 çıkışlı parçadan tıkır tıkır çalışma sesi geliyor. diğer markalarda bu ses yokmuş. BRC si olan arkadaşlarda bu ses varmı.

2. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    enjektör sesidir o sorun değil yani..Brc biraz sesli çalışır.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kullanılam enjektör modeli ile alakalı, daha sessiz enjektörler BRC'nin elinde var, hemde yerli üretim diye biliyorum.

4. abor

abor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşın passat ta brc takılı idi aynı ses ondada vardı normalmiş.

5. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aramıza hoş geldiniz aracınız ve lpg kitiniz hayırlı olsun lpg kiti kaça taktırdınız

6. freein

freein Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.650 ye takıldı. ayrıca forum sayfalarında şu yazıyı buldum.......
    LPG enjektörleri iki türlüdür, elektrovalf(selonoidvalf de deniyor sanırım) tipinde olan enjektörler ve gerçek anlamda LPG'yi püskürten enjektörler. Gerçek anlamda LPG'yi püskürten enjektörler kaliteli enjektörlerdir, reaksiyon süreleri hızlıdır ve bu enjektörler "çıt, çıt, çıt" diye <a href="#" target="_blank">ses çıkararak çalışır. Elektrovalf tipinde olan enjektörlerin reaksiyon(açılıp kapanma) süreleri yeteri kadar hızlı değildir ve bu enjektörleri gerekli olan hız seviyesine ulaştırmak için "nozzle" veya "meme" denen değişik mekanik kalibrasyonlar uygulanır. Ve önemli nokta bu elektrovalf tipi enjektörler genelde sessiz çalışırlar. Yani enjektörün hiç ses çıkarmadan çalışması kaliteli olduğuna değil aksine elektrovalf tipi kalitesiz ve yeteri kadar hızlı olmayan enjektör olduğu manasına gelir.

7. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bahsettiğiniz enjektör sesi ilk başlarda biraz fazla oluyor daha sonra kullandıkça biraz daha azalıyor.

8. Misafir

Misafir Guest

Durum bu....

9. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim erada lpg enjöktörlerinden çıt çıt çıt diye ses geliyordu. sessiz ortamlarda bayağı hissedilir bir ses olduğu için gıcık oldum ve servise gittimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

servisteki eleman o ses normal dedi enjektörlerin sesi dedi

10. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar brc dünyaca ünlü bir marka ve fabrika çıkışı çogu otomobil markalarnın hebsinin üzerinde brc var yani bu markayı eleştirmek olmaz bence öneri olabilir ..............yani yakında biri gaz hortumlarını gri renkte yapar biz gene ya bu brc neden gri yapmıyor adimi acaba demekgibi bir şey bu benim için kalite birinci sırada kalitelide olmasa ünlü oto markaları ona bukadar güvenmezdi.........................

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu dediğiniz sadece Türkiye'degeçerli, güvenin arkasında ise maddi güç var. Büyük firmalar maddi güce bakar. Kalite ondan sonra gelir. Siz şahıs olarak 1 numaralı kit'i üretin ama maddi gücünüz yoksa sizi tercih etmezler.

Örnek vericek olursak :

İlgili firma Türkiye adına yurt dışında ilk ve tek akreditasyon alan firmadır.

Firma yetkilisinin yazısı :

Asağıdaki resimde, TOYOTA'NIN bir yurtdışı fabrikasında yapılan testler neticesinde akreditasyon verdiği 3 kitten birisinin ve özellikle bold yazılanın VogasPlus Dual Sıralı Sistem olduğunu görebilirsiniz.. TOYOTA gibi bir firmanın böyle bir akreditasyon öncesi nasıl zor testler yaptığını anlatmama gerek yok sanırım ama 2 ay süren cihaz ve arazi testlerinin kit ile ilgili emisyonlar dahil her türlü detayı içerdiğini söyleyebilirim.
    Bunun Dışında diğer 2 italyan markasının özelliklerinde "SEQUENTIAL GASEOUS PHASE INJECTION SYSTEM" yazdığını yani birbiri ile benzer Sıralı Sistem kullanıldığını, Vogas Plus ta ise "SEQUENTIAL GASEOUS PHASE INJECTION SYSTEM USING VOGASPLUS DUAL CORE COMPUTER" yazdığını yani sistemin bir bilgisayar tarafından sürüldüğünü görebilirsiniz.. Bu seçmeye katılan Polonya, Kore, İtalyan, Türk, 15 civarında kit vardı. Geçemeyen markaları etik olarak söylemeyecegim ama hepsinin sistemi aynı olarak yazılmıştı.. Tek fark VogasPlus ile ilgili idi. Zaten biz de iddia olarak özel bir yazılım ve donanımdan bahsediyoruz...
    Not: Dökümanda imza yerindekiler hariç firma temsilcilerinin isimlerini kapattım....
    Düzenleyen : MSC

Bu Sayfayı Paylaş