Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

gaza yüklenince bi patlama sesi var :(

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda hkkaptan tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. hkkaptan

hkkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    slm ! araca sıralı sistem lpg takıldıktan sonra hafiften bi "çat" sesi geliyordu.daha sonra açık hava filtresi taktım bu resmen patlama sesine dönüştü.normal filtresini taktım sesin gelme sıklığı çok azaldı ama hala yapıyor; sizce sorun nedir ? araç daha 17.000 de ilginç bişe ya... :(

2. casper0657

casper0657 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorun bende de oluyor bu gün birşey farkettim hava girişini yarıya kadar elimlekapayınca patlama kesiliyor. yarın çözüm için bu hava kanalını koli bandı ile kapayacağım
    tofaş aracımdada aynı böyle bir sorun olmuştu. usta bu şekilde yaparak çözüm sağlamıştı. pistonlara yanması içinverilen gaz+hava karışımında havanın fazla karışıyor olması, böyle yaparak hava karışımını dengeleyeceğini söylemişti.

tam olarak sorun patlamayla birlikte hareket halinde gaza basarken kafayı sallama kesik kesik gaz yeme deoluyor.

sonucu sizlerlede paylaşırım. hadi hayırlısı

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Lpg ayarında sorun yoksa lpg Enjeksiyon sıralamasında hata olabilir. kablo baglatınlarını kontrol ettirmek lazım. Aynı sorun bizim amcaoglunun aracındada var.. Benzinde patlama yokken lpg de patlama oluyor. Fakat, aniden gaza cok yuklenildiginde oluyor bu patlama.. İlk önce lpg enjektorlerinin sıralaması ile kabloların sıralamasın yalnıs oldugunu farkkettik. Onu duzelttik ama yine sorun çözülmedi. Enjektor kabloları değişti.. yine düzelmedi.. En son ateşleme bobininde sorun olabilir dendi. Benzinde pek farkedilmez ama lpg hassa oldugu için daha belirgin oluyor dendi vs... Sonra ateşleme bobini ve lpg ile ilgili internette arastırma yapınca benzer sorunları olan bir cok araç sahibi oldugunu gordum.. LPG li araçlarda lpg takıldıktan sonra bazen 200km de bile ateşleme sisteminde arıza olusanlar varmıs..

4. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç fazla hava aldığından patlatma yapıyor ... hava akışı daha az olan bir flitreye geçin ... genelde tofaşların flitrelerinde lpgye uygundur yazar , bunlar daha az hava emen flitrelerdir ... aynı sorunu kendi aracımda yaşadım , flitre kabı tam oturmuyor ve fazladan hava alıyordu ... kap değişti sorun çözüldü ...

5. casper0657

casper0657 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün düşündüğüm gibi hava girişini 4/5 ine kadar kapattım. başta gayet iyiydi. yalnız fazla kapatmış olmalıyım ki farkedilir şekildeçekişten düştü. patlama ve tekleme sıklığı azaldı. az kapatıncada bir değişiklik olomuyor. iyi ayarlayamamış olmalıyım. vaz geçtim komple söktüm.

6. casper0657

casper0657 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

dediğiniz gibide olabilir. aldığımda yağını değiştirirken usta hava filitrresi için yanlış filitre(accent) takmışlar küçüktür bu deyip, şimdiki filitreyi takmıştı. aldığımda benzinde kesik kesik yapıyordu. şimdi benzinde hiç bir problem yok. ancak tüpte farkı hissettiriyor.

7. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    allah insana lpg den başka dert vermesin

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai Araçlarda Filtreler Birbirlerinin Aynısı Olabiliyor.. Admire CRDİ İle Starex CRDİ lerin Mazot Filtreleri Aynı.. Demekki Elantra İle Accentinde Filtrleri Aynıki Parçacı Onu Vermiş

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Filtre değişimi olduktan sonra lpg ayarı yaptırdınız mı?

10. tukitek

tukitek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzin otomatiği ve benzin filtresinde problem olabilir. ayrıca aracı sürekli kısa mesafede kullanıyorsanız araç genelde zengin karışımda çalışır ve egzoz borusundan yanmamış benzin tanecikleri dışarı atılır. ayrıca yanmamış olanlarda egzoz borusunun iç kısımına tutunur. araç gaza geçince LPG dena kaynaklanan egzoz gazı ile yanmamış benzin tanecikleri sıcaklığın etkisiyle yanar ve patlama oluşur. bu zararlı bir durum olmasa da araç sürüş kalitesini düşüreceğiden can sıkıcı bişeydir...

11. hkkaptan

hkkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öncelikle tüm arkadaşların gönderileri için teşekkürler :) patlatma daha çok soğukken oluyor, araç yeni diyeceğim ama 200 km sonrasında bile problem olabilir deyince :D hava akışını denemek kolay, daha yeni ayar yapıldı, eskisinde sorun varmış.biraz düzeldi ama sabah stoplayacak gibi oluyor hala ve patlatıyor :(
    hocam bu zengin karışım araç ısınana kadar mı sürer ve fazla benzin + yakıt anlamında mı :)
    Düzenleyen : hkkaptan

12. canbatar

canbatar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende accent era var sabahleyin benzinde trink çalışıyor ama biraz bekleyip hafif ısınma olursa herşey normal ama çalıştırıp soğukken gaza basmamla patlatma ve gaz yememe sorunu oluşuyor taki ısınana kadar serdar beyden aldığım cevaben akşam kutup başlarını söktüm taktım ama birşey değişmedi neden olabilir bana yardımcı olursanız iyi olur nasıl çözebilirim bu sorunu

13. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Büyük bir ihtimalle Buji Kablosunun değişme zamanı gelmiştir.

14. tukitek

tukitek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet zengin karışım araç ısınana kadar sürer. araç ilk çalıştığındaki yakıt hava karışımı yakıt yönüyle zengindir daha sonra araç ısındıkça karışım normalleşir bu da 5-10 dakika kadar sürer. ilk çalıştırma anında zengin karışımdan dolayı yakıt tüketimi de fazladır. sabah stoplayacak gibi olması karışımın istenilenden fazla zengin olmasından ya da havanın istenilenden daha az veya daha düşükhızdagelmesinden kaynaklanıyor. aracı bilgisayarlı test cihazına bağlatıp değerleri yeniden kontrol ettirmenizi tavsiye ederim

15. Bilcey18

Bilcey18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle LPG benzinin beyin ayarını bozuyor.Çaresi 100-150 km hep benzinle gidip yeniden lpg ayarı yaptırmak.Benim Hundai getz var iki defa başıma geldi,yaklaşık 1500-2000 km sonra ilk çalışmada hemen çalışıyor aniden istop ediyor.

16. casper0657

casper0657 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG den oluyor diye bu konu için laptopa bağlı olarakteste çıktık. her şey normal her zaman yaptığı sesi yapmıyor:) sonunda yaptı. çat çat hiç bir anormallik yok. usta gazı yakamayıp patlatıyor buji ve buji kablolarını değiştirmen gerek problem LPG de değil dedi.
    değiştirecem bakıyorum. ***Yasaklı*** da bir kaç farklı fiyat var. servistede 80 tl civarında yanlış hatırlamıyorsam çünkü daha önce sormuştum.

sizce problem bumu. benzinde aynı problemi yapmıyor.

17. hkkaptan

hkkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

değişmeem https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifzaten yeni benimkiler ama; sizdeki sorun kablo olabilir tabi, sözüm yok.benim araca 2 sefer olsa gerek ayar yaptırdık; daha sonrainat ettim,daha küçük ve kazanlı açık hava filtrelerinden taktım.yani spor filtreye devam.ara sıra orjinali taktığımda oldu.şimdi patlama yok :)

18. büyük_dede

büyük_dede Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Akif DEDE
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
  19. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Lpg li araclardaki sorunlar: Sıcaklık artsından dolayı kabloların değişmesinin gerekmesi
    ve de atesleme bobini değişmesi. Sebep lpg ve benzin aynı ateslemeye gereksinim duymaz ama atesleyen bobin aynı.
    lpg ısı artısı 15 yıl omru olan kablonun omrunu 5 yılı indirir. Maalesef boyle...

20. volkan780

volkan780 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    volkan tatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sorun orjinal buji ve orjinal buji kabloları değişimi yapıldı sorun çözüldü daha önce ilk başta buji sonrasında yan sanayi buji kablosu değişmişti olmadı

Bu Sayfayı Paylaş