Birşey sormak istiyorum LPG ile ilgili. Ben arabayla üniversiteye gidiyorum 30 Km. Orda araç 5-6 saat duruyor. Sonra çalıştırıp hemen yola çıkınca gaza geçmiyor.Ya yolda motor ısınınca durup yeniden çalıştırmam gerekiyor yada rolantide biraz beklemem gerekiyor. Bende geçenlerde tesadüfen birşey keşfettim. Benzindeyken LPG ye geçirme tuşuna 8-10 saniye basılı tutunca gaza geçiyor. Bunun zararı var mıdır? bunu sormak istedim. Yani kendim manuel olarak gaza geçiriyorum ama hararet en aşşağı çeyrek olunca.Birde lpg'de iken enjektör seslerini içeriden duyabiliyorum bu normal midir?Kısaca cevaplarsanız sevinirim...
Motor sıcak olduğu sürece manuel geçirmede bir sakınca yok. Kendiliğinden geçmemesinin nedeni regülatör sıcaklık sensörü yada programda yapılan hatalı bir seçim olabilir.
peki bu regülatör ısısı motor ısısıyla paralel olarak yükselir mi? Yani ben bu geçişi motor hararet seviyesi 4'de 1 olduğunda yani çeyrek seviyeye geldiğinde değiştirsem. Regülatör ısısı yeteri kadar ısınmış oluyor mudur? Kışın bu gaz ageçme ısısının kaç derecede olması gerekiyor?
O zaman ben hararet normal seviyeye yaklaştığındagaza kendim geçirirsembir zararı olmaz... Birde bu lpg enjektör ses çok değil ama. dikkat edildiğinde içerdende duyulabiliyor bu normal midir?
babamın clio ya landi renzo taktırmıştım. enjektör sesi dizelleri aratmıyordu. enjektör kaliteli bosch marka olduğundan kalitenin bedeli diye düşünmüştüm