Merhabalar... Aracım lpgye çok çabuk geçiyor. Hatta bugün öğlen 5-10 saniyede geçti. Normalde sabahta 30 saniye falan. Bunun motora zararlı olduğunu düşünüyorum. Sıralı sistemin anlamını yok ediyor gibi. Daha geç olması için ayarlattıracağım. Muhtemelen geçiş ısısı düşük ayarlı, eski aracım 2 dakika sonra falan geçiyordu hatta kışın daha uzundu. Doğru mu düşüncem teknik olarak?
eğer aracın motoru sıcaksa hemen gaza geçer.Benim aracın motoru sıcak olursa direk lpg de çalışıyo mesela
benim ki de düşük sıcaklığa ayarlı. yazın garajdan çıkmadan bile gaza geçtiği oluyor, kışın biraz yol yapmam gerekiyor sıcaklığa bağlı olarak. teknik kısmını bilemiyorum serdar görünce detaylı açıklama yapacaktır
Standar olarak motor 27 derece olunca gaza geçiyor diye biliyorum. Ancak ben kendi aracıma taktırdıgım yerde 30 derece olunca gaza geçer denildi. Ve gaza geçiş süresi anlık veya 3 dakikaya kadar sıcaklığa göre değişebilir denildi. Havalar sıcak iken hemen geçmesi normal...
Kışın gaza geçmesi için 5-10 dk beklerken bugün aracın marşa basar basmaz gaza geçti havalar bayağı sıcak bugün 32 derece gösteriyordu gösterge.
havalar sıcak olduğu için benimki de 5 10 saniye civarında geçiyor ama sabah ilk çalıştırmada bu süre biraz daha uzun tabi.
BRC servisinde de standart olarak 39 C de geçiyor. LPG nin 35-37 C civarında tam olarak yandığını ve lpg ye cabuk geçse bile gazın yanmadan atılacağını yakıt sarfiyatının değişmeyeceğini söylediler.
Yaz aylarında motor daha çabuk ısınacağından çabuk geçmesi doğal gibi. Benimki de çok kısa sürede geçiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 37-38 C de geçiyordu. Standart ayarlar ile oynanmaması taraftarıyım. Ama siz bilirsinizi