İyi akşamlar herkese, Bir sorum olacak. Normal mi değil mi bilmiyorum ilk defa dizel araç kullanıyorum. Aracım 1.5 CRDi Era. İkinci el aldım, aracım henüz 9000 km'de. 2nci ve sonraki viteslerde ani gaza basışlarda veya ani hızlanışlarda, TISSSS diye bir ses duyuyorum. Hava filtresinden mi yoksa başka biryerden mi anlamadım. Gaza yavaş yavaş basarak hızlanırsam bu ses az geliyor, ama seri kullanımlarda ise çok fazla geliyor. Acaba arabamda bir sorun mu var..? Bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum..
Yahu bu turbo sesi bu kadar fazla olur mu? resmen arabaya binen herkes bu TISSS sesi de ne diyor? arabanın bir yeri patlayacak diye fazla basamıyorum gaza...
Çok Ses Varsa Turbo Arızalanmıştır... Islık Öttürür Gibi Bağırıyorsa Arızalanmıştır Ama İnceden Bir Ses Pervanenin Dönüş Sesi Gibiyse Sorun Yok..
Daha çok TISSS diye bir ses geliyor..ama arka planda bazen hafif bir ıslık sesi de duyduğum oldu..bi baktırsam iyi olacak..
Senin aracına galiba blow off uygulaması yapılmış olabilir.Bi göster bakalım ne olacak Düzenleyen : Koruycu
Gaza bastıgınız anda turbo içeri hava alıyor.Gazdan ayagınızı çektiginz anda o turbo ile motor aradasındaki boruda hava sıkışması oluyor buda geri giderek turbo pervanesinin ani duruş yapmasına sebep oluyor.Bu ani duruşu engellemek için o havayı tahliye eden bi parça.Ayrıca aracın gaza daha hızlı cevap vermesinde faydası var
anladım gibi ama ben gaza bastığımda sanki hava üflüyor yada çekiryor gibi bir ses geliyor...gazdan ayağımı çektiğimde değil...gazdan ayağımı yavaşça çekince TISSlama sesi kayboluyor, ani hızlanmalarda ise TISSSlama bayaa artıyor.
Gecenin bu saatinde cevap yazan herkese teşekkürler.. Allah kazasız sürüşler nasip etsin hepimize..hayırlı ramazanlar diliyorum.
İyi geceler... Kalkışlarda yada hızlanmalarda gaza yüklendiğinizde duyduğunuz ses, sanırım turbo tahliye supapbının ayarsızlığından yada arızasındankaynaklı olarak geliyor. Turbonun ürettiği yüksek basıncı dengelemek için kullanılan bu supap arızalandı ise turbonun ürettiği havayı dışarı tahliye ederek bu sesin oluşumuna neden olmuş olabilir. Benim aracım daha 500km civarında bu sesi yapmıştı. Sorun turbonun altından geçen yağlama borusu, tahliye supapbına dokunuyordu. Ben her gaza bastığımda esneyerek tahliyenin açılmasına neden olurdu. Bunun için gereksiz yere turbom bile değişti mesela..
Turbo ile ilgili olabileceği gibi, Basit olarak akla gelen ; Ses önden değilde altan geliyorsa, egzost sipiralinin girişinde delik olabilir. Benzinli yumurtada da aynı ses vardı.Gaza yüklenince TIS layıp duruyordu.