2014 model 1.0 i10 sahibiyim. Aracımda bobin ve buji kaymaklı ateşleme arızası çıktı. Bujiler ve bir bobin değişti. Sonrasında araçta gaza basınca multimedya güç kesmeye başladı. Örneğin Bluetooth üzerinden müzik dinliyorum. Arabada gazlayınca ses cızırdamaya başlıyor gazı bırakınca düzeliyor. Sorunu bir türlü çözemiyorum.
Buji kablosundan olabilir anten, anten kablosu degilse elektrik donanımıdır kalitesiz buji kablosu , kalitesiz ateşleme bobini parazite sebep olur, şarj dinamosundaki konjektör problemleride radyo parazitine sebep olur
Hocam motor kaputunu açtım sağı solu kurcalarken arabanın lpg soketleriden birini çıkardım. Motor benzine geçmiş ve bir süre öyle kullandım. Ne hoparlörlerde bir çıtırtı sesi ne radyoda kapanma hiçbiri yok maşallah. Sanırım sorun lpg sistemine bağlı ateşleme sorunu.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Sorun lpg devir sinyalini almak için bobin hattına çekilen kablodan kaynaklı. Merak ettiğim şey bu kablo olmadan yani devir sinyali alınmadan aracı LPG’de kullansak ne olur?