Merhaba arkadaşlar Aracımda şöyle birşey farkettim.Gaza basınca inceden bilya sesi gibi bir ses geliyor.Özellikle 4-5 viteslerde. Bu ses sadece gaza basınca geliyor gazdan ayağımı çekince ses bitiyor süratlide gitsem ses yok. Ha birde şu var bu ses her zaman gelmiyor bazen geliyor.Sabah gelirken ses yapmadı mesela..Isınıncamı yapıyor tam emin değilim. Ustayagitmedim daha, önce sizin fikrinizi alayım dedim.
Merhaba, defransiyel'den geliyor olabilir. Defransiyel şanzıman yağını kullanır,yağı kontrol ettirin.
Serdar hocam şanzıman yağınımı kontrol edelim? Şanzıman yağını arabayı aldığımda yenilemiştik 6 ay kadar önce.
Serdar hocama ilaveten, devir daim pompa bilyası, şarj dinamosu bilyası yada buna benzer hareketli mekanizmalardaki bilyalardan da gelebilir...
bence kayışlrın gergisine baktırın bu yakınlarda motora bir şeyler yaptırdınızmı kayış değişimi kasnak yada conta değiştirme gibi işlem yaptınızmı
Yakınlarda yapılmadı öyle bir işlem.kayışlarını arabayı aldığımda yenilemiştik.6-7 ay kadar oldu bu işleme. V kayışı-triger vs. yenilenmişti.Servis yeniledi zaten. Ancak yinede kayışlarıda kontrol ettireyim... Düzenleyen : under
Arkadaşlar ; şanzıman yağı kontrol edildi sorun yok. Kayışlar kontrol edildi sorun yok. Usta arabaya bindi aksi gibi o binince ses mes gelmedi zaten her zaman gelmiyordu.Arabada bişey yok dedi Yalnız ekzozunda problem var galiba dedi.Ses yapıyormuş.Ben hiç farketmemiştim motor sesi sanıyordum. O bahsettiğin ses eksozdan geliyor olabilir dedi. Pazar günü uzunyola gittim 120 den sonra arabanın bağırdığını farkettim.Daha önce uzunyola çıkmamıştım aldım alalı.Sanki 6. vites istiyor gibiydi.Ustanın söylediği aklıma geldi.130-140 da ise bas bas bağırdı resmen.(Normal olmasa gerek) Fikriniz nedir?