2000 yumurta 1.5 gls. araba gaz yada benzin ikisinde de denedim. ( motor soguk iken sıcak halde denemedim. ) çalıştırıyorum aracımı devir 1500 civarı çalışıyor ilk başta biraz ısınınca normal yerine geliyor. bu sırada gaz pedalına deydiğimde 1-2 mm bastıgımda devir düşüyor biraz daha bastıgımda ise devir yükselmeye başlıyor. bu işlemi ara gazı verir gibi hızlı yaptıgımda ise. ıslık sesine benzer bir ses geliyor ve devir yine düşüp tekrar yükseliyor. motor ısındıgında bu durum varmı henüz denemedim. daha önce bu durumla karşılaşan varmı acaba ? becerebilirsem bir video çekip yükleyeceğim.
bir ara bende böyle bir soruna takılmıştım. Anlık olarak gaz pedalına hafif basıp bırakınca devir düşüyordu. Farlar falan yanıkken, ışığın şiddeti azalıyo sonra yine normale dönüyodu. Tahminimce elektriksel bişy(ecu yani beyin sensörlere göre hava yakıt ayarlıyor olabilir.) ama bir sıkıntı yaratıcağını sanmıyorum. Sonuçta araçlarımız ecu kontrollü. Eski araçlar gibi mekanik değiller.
Devir Düşmesi Değilde Dalgalanma Yapıyor , Islık Seside Sanki Kelebekten Bir Kaçak Var Gibi Tam Tarif Edemiyorum
aslında bu sesi daha öncede duydum ben ama hatırlayamıyorum. Hava filtresini çıkardığımda duydum sanki ama emin değilim.
benim durumdan bir şikayetim yok fakat dikkatimi çekti paylaşmak istedim. yorumlarınız için teşekkurler. bir ara fırsatım olursa ustayada gösteririm iş garanti olur.
benimkiinde de gaza basınca titreme düşme oluyor ilk olarak. dolayısıyla kalkışlarda vites değişimlerinde titreme yapıyor. o ses kelebekten geliyor galiba bana göre..
Eski arabam yumurta 1.5 gls'di ve lpg sıralı sistem değildi sorununuz lpg montajıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum ayrıca o ses bütün benzinli arabalarda var gaza bastığınız zaman havayı vakumlama yapıyor.Gaza bastığınızda devir hemen yükselmiyorsa motora fazla hava giriyordur hava filitrenizin ve manifolda giren boruyu kontrol edin ikisinide çıkarıp bakabilrsiniz.Zamanında az uğraşmamıştım patlatma,rölantide devir düşmesi ,gaz ayarı çok yakıt tüketimi
Ayrıca motor ısınınca rölanti deviri dahada düşecek ve ışıkları açtığınızda yada ani kalkışlarda yada bir anda durduğunuzda filan araç stop edecektir motora fazla hava girmemesi lazım daha doğrusu hava filitresinin hava girişi dışında daha erken biryerlerden hava alıyor olabilir siz gaza bastığınızda da hemen havayı vakumlayamayıp devir düşüp sonra toparlıyordur.Devir yüksekken gaza bastığınızda hemen tepki verir yüksek devirde sorun olmaz