arkadaslar gecenlerde arabanın motorunu yıkkatmıstım ve ertesi gun bi baktım araba calısıyor ama gaz yemiyor arabanın motorunun bi yerlerine su kaçtı diye düsündüm ki 2-3 gun öyle durdu. araba calısyor ama gaz yemiyor yerse bie ara ara yiyor. bi sekilde sanayiye götürdük usta baya baktı ama bunun sudan kaynaklanmadıgını söyledi hava akıs sensörü(debimetre)den oldugunu çözdü. hava akıs sensörüne baglanan fisi cıkarttıgında araba düzgün bis ekilde calısıyor ama yakıt sarfiyatı cok fazla oluyor. neyse o parcayı sorduk 550 tl gibi bi fiyat cıakrttı usta:S sanayide yan sanayi hava akıs sensörü aldık ve taktık ama araba yine aynıs ekilde gaz yemiyor yese bile belli bi muddet yiyor. 2-3 dk rolantide calısınca yavas yavas devir düsüyor motor stop ediyor.benimde su an imkanım olmadıgı için orjinalini almamadım. yan sanayi parca olamdı onu iade ettim. usta bu sekildede arabaya binebilirsiniz dedi.neyse arabayı o gun ev,in önune geldigimde kaputu actım hava akıs sensörüne baglanan bi fis var ona baktıgımda 4 girişli2.sinde biraz iletkeninde içeri gitmiş onu biraz düzellttim arabayı calıstırdıgımda bi sorun olmadı ve araba normal bi sekilde calıstı sadece rolanti eskiden 1000 devir gibi calıstı ama simdi 700-900 gibi calısıyor.nihaetinde sorunun bu oldugunu düsündüm. az önce arabayı yıkatmaya gittim araba normal bis ekidle calıstı ve gittim sorunsuz arabayı yıkattım cıkarken hoppala yine aynı sorun teklemeye basladı ve stop etti kaputu actım ve o fisi taktım cıakrttım yine sorun çözeüldü ustaya gösterdim usta oraya temaas eden fisin iletkenlerini duzeltti . ve yine tıkır tıkır sorunsuz oldu. usta hava akıs sensöründe bozukluk avr diyor ama fişi düzeltince sorun düzeliyor. acaba usta bana ayak mı yapıyor. arkadaslar fikirleninizi alabilir miyim ....
dostum aracın hava akıs sensörüne baglanan soketi cıakrınca araba calısıyor ama yakıt sarfiyatı artıyor o alet yakıtı ayarlıyormus. valla ne yapcaz bilmiyorum.form da bilgi sahibi olan kimse de yok sanırım ((
hava akış diye forumda aratın bir sürü yazı var. Forumda bilgi sahibi olan olmayandan ziyade sizin bilgiyi ilk önce aramanız gerekir.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=13936 https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=12545