Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz yememe konusunda bir tespit.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda under tarafından 24 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar arabamı aldığımdan beri sabahları yaşadığım gaz yememe sorunu hakkında sizinle bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Aracımda sıralı sistem LPG var.Arabayı LPG de kullanırsam(İlk çalışma benzinde olmasına rağmen) sabahleyin çoğu arkadaşımız gibi bende gaz yememe sorunu yaşıyorum.Gaz vermeme rağmen devir yükselmiyor ve rölantideyken aracın devri kendi kendine kararsız bir şekilde bir iniyor bir çıkıyor 250-300 lere kadar düşüp 2000 lere çıkıyor 1-2 dk sonra ise olması gerektiği gibi 900-1000 devirde sabitleniyor.

Ancak dün gaz bitince benzinde bindim arabaya.Bugün sabah çalıştırdığımda ise motor soğuk olmasına rağmen rölantideyken devirde hiç sorun yaşamadı araba.rölanti ufak değişimleri saymassak sabitlenmişti.iniş çıkışlar olmadığı gibi gaz yememe sorunuda yaşamadım.Motoru ısıtmama gerek kalmadan bastım gittim.

Konu hakkındaki yorumunuz nedir?

Oksijen sensöründen olsa aynı sorunu benzindede yaşamam gerekmezmiydi?

Düzenleyen : under

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araçta sorun tekrarladığında akşamdan akü kutup başını çıkartın, sabah sorunsuz çalışırsa yapılan gaz ayarı iyi değil demektir. Tekrar gaz ayarı yapılacak.

3. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar hocam anlattıklarıma bakarak enjektör, benzin pompası ve oksijen sensöründe arıza ihtimali varmı sizce?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O zaman bu akşam dediğinizi uygulayacağım.

Sadece (+) kutbu çıkarmam yeterli olurmu?

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlaşılmıştır.Teşekürler.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun bende de mevcuttu geçen hafta lpg ye bakım yaptırdım.Voltran marka lpg kiti var aracımda.

-2 adet filtre değişti
    -Enjektör ayarları yapıldı
    -Gaz ayarı yapıldı ve 50 tl bakım ücreti ödedim.
    Sonuçlarına gelince aracın çekişi belirgin bir şekilde arttı,sabahları gazda tekleme azaldı.Belki sizinde sorununuzun çözümü bu olabilir.
    Ayrıca sabahları eğer vaktiniz oluyorsa biraz uzun rölantide çalıştırın ben aşağı yukarı 5 dk çalıştırıyorum ve gaza geçiyor ondan sonra hareket ediyorum.Bu sayede benzin sarfiyatı daha az oluyor kanaatimce.

10. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG li araçlarda rölanti nereden ayarlanıyor arkadaşlar?

Düz sistemlerde usta eline tornavida alıp çevirerek ayarlıyordu ama sıralılarda nasıl bilmiyorum.

Acaba diyorum benim arabanın eski sahibi gazı kıstırmış olabilirmi az yaksın diye?

Gaz kısıldıysa bu ışıklarda yaşadığım stop etme olayınıda açıklar.

11. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıralılarda da rölanti vidasının olması lazım ama yerini maalesef bilmiyorum.Bence işinin ehli birine ayar yaptırırsanız hem bilgisayara bağlayıp ince ayarda yaparlar ücretide makul düzeyde olur tahminimce

12. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Aynı sorun bende de mevcuttu geçen hafta lpg ye bakım yaptırdım.Voltran marka lpg kiti var aracımda.

-2 adet filtre değişti
    -Enjektör ayarları yapıldı
    -Gaz ayarı yapıldı ve 50 tl bakım ücreti ödedim.
    Sonuçlarına gelince aracın çekişi belirgin bir şekilde arttı,sabahları gazda tekleme azaldı.Belki sizinde sorununuzun çözümü bu olabilir.
    Ayrıca sabahları eğer vaktiniz oluyorsa biraz uzun rölantide çalıştırın ben aşağı yukarı 5 dk çalıştırıyorum ve gaza geçiyor ondan sonra hareket ediyorum.Bu sayede benzin sarfiyatı daha az oluyor kanaatimce.

bu konuda sizinle aynı fikirde değilim araba rölantide calışırken daha fazla yakıt tüketir ben oyle biliyorum.

tekleme sıkıntısı benim aracta da oldu ben benzim aldığım istasyonu ve ceyrek deponun altına indimi hemen benizn alıyorum ve sıkıntım şuan yok.

13. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çeyrek depodada aynı yarım depodada.yarımın üstüne de çıktım gene aynı.

Deponun durumu depo geri besleme valfinde sorun olan arkadaşlarda önem arzediyor galiba...

Bununla ilgili forumlarda konuşuldu ordan aklımda kaldı.

14. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesin birşey söyleyemem ama mantıken duran araç hareket eden araçtan daha az yakıt tüketmez mi?Sabahları gaza geçene kadar benzinde rölantide çalıştırıyorum gözlemlerime göre benzin sarfiyatı azaldı.Bunun yanında aracı iyice ısıtıp hareket etmek daha sağlıklı olacaktır.

Aracınız benzinde mi tekleme yapıyor?Bende benzinde sorun yoktu sorun gazdayken kendini gösteriyordu.Ancak bunun depodaki benzin miktarıyla olan bağlantısını anlayamadım.

15. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Benim sıkıntım ilk calışmada idi yani gaza gecmeden once yapıyordu teklemeyı..vallahi arkadaşım bu konuda herkez farklı farklı yorum yapıyorla birileri arbayı çalıştırıp hemen harket etmek dah iydir diyor çünkü araba ısınıp gaza gecene kadar gecen sürede en az 800 mt ile 1,5 km arasında gaza gecse bu mesafeyı haraket ederek kazanmış oluyorsun ayrıca rölantide beklemek benim bildigim kadar daha fazla yakıt tüketiyor

16. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Sürüşle ilgili ipuçları
    <UL =disc>
    <LI =Msonormal>
    Motoru ısıtmak için fazla zaman harcamayınız. Modern motorlarda gerekli değildir.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Motorunuzu uzun süre rölantide çalıştırmayınız. Aracınızı terk ederken veya uzun süre beklemeniz gerektiğinde motorunuzu stop ediniz.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Ani ve hızlı kalkışlardan kaçınınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Mümkün olduğu kadar 90 km/h ve altında sürünüz.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Aerodinamik tasarımlı yeni taşıtlarla yapacağınız şehirlerarası yolculuklarda, aracınızın camlarını kapalı tutarak, gerekiyorsa klimayı çalıştırınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Daha eski taşıtlarla yapacağınız şehirlerarası yolculuklarda, aracınızın camlarını mümkün olduğu kadar kapalı tutarak, gerekiyorsa havalandırmayı çalıştırınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Sıkışan trafiği ve trafik ışıklarını sezinleyerek, yumuşak bir şekilde hızlanın veya yavaşlayınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Seyahatinizi dikkatlice planlayınız. Birçok yere uğramak zorunda iseniz, rotanızı aynı yerden iki kere geçmeyecek ve bir çıkışta mümkünse hepsine uğrayacak biçimde planlayınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Bagajınızı boşaltınız. Bagajınızda bulunan her fazlalık aracınızın ağırlığını gereksiz yere artıracaktır.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Pratik ve mümkün olduğu kadar, aynı yere giden arkadaşlarınızla birleşerek ve dönüşümlü olarak tek araç kullanınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Radyo trafik durumu anonslarını dinleyerek, mümkün olduğu kadar trafiğin sıkışık olduğu güzergahlardan kaçınınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Aracınızı, herhangi bir hız için motorun sarsıntılı ve düzensiz çalışmayacağı mümkün olan en yüksek viteste kullanınız.
    <LI =longtext>
    <DIV align=left>Hızınızı sabit tutmaya çalışınız. Uzun düz yol kesimlerinde varsa aracın cruise (seyir) kontrol sistemini kullanınız. </LI>[/list]

17. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gaz yememe anıyla ilgili bir tesbitim daha oldu.

Gaza basınca normalde devrin yükselmesi gerekirken sabah soğukken ilk çalıştırdığımda gaza bastıkça devir düşüyor hatta araba stop ediyor.

Birde benzinden LPG ye çok çabuk geçmeye başladı.En son ayarlatmıştım 15-20 gün önce.3-4 dk sonra geçiyordu ama şu anda 1 dk dan daha az bir sürede geçmeye başladı.

Gaz verdikçe devir nasıl düşebilir? teknik olarak bunun izahını yapabilecek arkadaş varsa çok memnun olurum.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracınızın ya emisyon değerleri ciddi anlamda bozulmuş yada oksijen/hava akış sensöründe sıkıntı var. Tarifiniz oksijen sensörü diyor bana :)

Zengin karışım yapan motorda gaza bastıkca motor boğulur. E karışım zengin olunca haliyle motorda çabuk ısınıyor. Kalori olayı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : MSC

19. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey emisyon değerini bozan nedir peki?

Gaza basınca devir düşmesini zengin karışıma bağlamışsınız banada mantıklı geldi bu yorumunuz.

LPG li sistemde hava-yakıt karışımını hangi parça ayarlıyor?
    LPG siz sistemde hava-yakıt karışımını hangi parça ayarlıyor?

Bu 2 sorunun cevabı çok önemli.

LPG ye geçince sistem, benzin-hava karışımını neden ayarlayamıyor bunu çözmemiz lazım kilit nokta burada.

Oksijen sensörü bozulmuş olsa benzindede aynı sorunun olması gerekmez mi?

Bugüne kadar benzinde kullanımlarda hiç sorun yaşamadım...

Düzenleyen : under

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benzinde sorun yok diyorsunuz ama önceki mesajınızda sorun var demişsiniz. Siz dediğimi yapıpı akü kutup başını söktünüz mü?

Bu Sayfayı Paylaş