Merhaba arkadaşlar..Aracımın yan kapılarında tekerden sıçrayan asfalt kalıntılarını temizlemek için gaz yağı önerdiler..Ve aracn daha parlak görünüm sağladını söyldler.Tedirginimacaba boyaya etkisi olurmu? Daha önce böyle bir uygulama yapan varmı?
Dogru demişler. Hem boyanın uzerindeki lekeleri temizler hem de boyanın daha parlak olmasını saglar. Cok güzel bir parlaklık vermesine ragmen parlaklık cila kadar uzun ömürlü değildir.
Konuya gelen ilk cevapta da belirtildiği gibi erken tozlanma ve kısa süre eski halini almanın dışında gaz yağın boyaya bir zararını olacağını düşünmüyorum saygılarımla.
<hr style="color: rgb(255, 255, 255); : rgb(255, 255, 255);" size="1"> <div id="post_message_128233">Margarininin zift lekesini üzerinde 20-30 dk bekletikten sonra lekeyi söktüğü söyleniyor.Yani, zift lkekesini çıkartıyormuşBilindigi üzere margarinler sahte yagdır. Hammaddesi petrol olan kimyasallar içerir. Margarin ve Zararları Margarin kimyasal işlemler sonucunda suni olarak elde edilir. Bunun için, sıvı yağlar tereyağına benzer görünüm ve tad elde etmek üzere çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilerek katılaştırılırlar. İlk olarak 1. Dünya Savaşı'nda cephede savaşan askerlere ucuz tereyağı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir yöntemdir. Ancak günümüzdeki bilimsel çalışmalar bu katı yağın insan sağlığına çok zararlı olduğunu ortaya koymaktadır. Üzerinde tamamen bitkisel bir yağ olduğu ve 0mg kolesterol içerdiği yazsada, margarinler kalp damar sağlığını tehdit ederler. Herhangi bir sıvı bitkisel yağ "hidrojenizasyon" işlemine tabi tutulur ve vücud ısısında erimeye hazır hale getirilir. Bu arada içerdiği doymuş yağ oranı tereyağı ile karşılaştırıldığında daha yüksek ve daha zararlı orana yükselir. Harvard Tip Fakültesi'de yapılan bir çalışmaya göre, tereyağı ile karşılaştırıldığında margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırmaktadır. Margarinin zararlarını özetlemek gerekirse: <ul>[*]Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır.[*]Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)[*]HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)[*]Anne sütünün kalitesini düşürür[*]Bağışıklık sistemini zayıflatır[*]Pankreasın İnsülin tepkisini azaltır ve şeker hastalığına yol açar.[/list]Doymuş katı yağ oranının fazlalığının yanında, trans-yağasidi miktarı da oldukça fazladır. Varlığı yeni farkedilen bu yağ asitleri de damar sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. 2005 yılından itibaren FDA tarafından paketlenmiş her gıdanın üzerinde ne kadar trans-yağasidi ihtiva ettiğinin belirtilmesi bir şart olarak getirilmektedir. Trans yağ asitlerinin kolesterolü dolaylı olarak artırması ile damar sertliği ve koroner kalp hastalığı gelişmektedir. Görüldüğü gibi, her nekadar üzerinde tamamen bitkisel kaynaklı olduğu ve kolesterolsüz olduğu belirtilmiş olsa da, margarin çok zararlı bir yağdır. ALINTI
konu içinde konu olmuş o yüzden o konuyla ilgili birşey yazmak isterim..sütü açıkta bırakın bozulsun..yoğurt et hepsi aynı şekilde..margarini bırakın değil bozulmak üstünde canlı bile barınmaz
Arkadaşlar metal aksamı gaz yağı besler ama örneğin; yıkamaktan bahsedilincekapı fitillerine gaz yağı değerse bunların sonucu ne olur dersiniz. (gaz ve mazot lastik düşmanıdır) Yıkamaktan bahsedince herhalde gaz ile silmeyi kast ediyorsunuzdur.
başlığı görünce şaşırdım açıkçası gazyağıyla yıkamak diye gazyağıyla zift çıkarmışlığım vardır, iş görür, zift lekesi çoksa biraz kas gücü gerekebilir ama boyaya bir zararı yoktur. sonradan özelliği zift sökücü olan bir ürün aldım onu kullanıyorum.
Merhaba arkadaşlar.Aracımı alalı 15 gün oldu acemiyim bu konularda.Aracım 2.el asfalt üzerinden geçilmiş belli ön sis farlarının olduğu yerde küçük noktalar halinde lekeler var.Şimdi bunu gaz yağı ile çıkartıcam ama nasıl kullanıcam ve nerden bulucam bilemiyorum.Aracın tamamına mı sürmeliyim yani her yer eşit parlasın diye. Birde şu ürünü buldum sanırım aynı işi yapıyormuş.Gaz yağı mı bu ürün mü sizce ? http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-katran-zift-temizleyici-300-ml-/ProductDetails.aspx?productId=otson334200&categoryId=26001 Düzenleyen : Emrah.TR
Ben hallettim..Gaz yağını benzinlikten 1 litre kadar aldım fazlasıyla işimi gördü.3 tlverdim. Uygulaması ise bulaşık süngerine çoz az miktardöküplekeleri silebilirsin.. Not:Biraz uğraştrıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
gazyağıyla silmek değil ben kople yıkadım diyebilirim fısfısla iki litre gazyağı sıktım tepeden tırnağa heryer ıslandı heryerden damla damla gaz yağı akıyordu. gazyağı değmeyen ne fitil kaldı ne lastik nede plastik şu an çok şükür bi sıkıntı yok olacak gibi de değildi yıkarken
bence işinizi garantiye alın gazyağıyla sadece zift lekelerini çıkarın 7-8 tl ye sonaxın cilasını alın en az 4 kez cilalar aracınızı. ya da boşverin yıkayın gazyağıyla, uzun vadede boyaya nasıl bir etki ediyor, kaç gün parlaklığı sürüyor, toz toprak yapışıyor mugörmüş oluruz.
Ben aracımın yan taraflarındaki zift lekelerini margarin ile bir arkadaşın tavsiyesi üzerine çıkarttım. İnanın çok kolay oldu. arabayı güneşe çektim margarini aldım elime ve lekelerin üzerine sürdüm 20 dakika bekledim sonra üstübü ile güzelce sildim. Margarin zift lekelerini daha sürünce eritmeye başladı ve üstübü tertemiz yaptı. Lekeler çok yoğun ve kalın bir katman halinde idi. Alanyadan akseki üzeri Ankaraya dönerken uzun bir süre yeni yapılmış yaklaşık 40 km lik bir yolda kullanmıştım arabamı. İşlem sonrası boyada en ufak bir solma bozulma da olmadı.