Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz pedalından tık diye bir ses geliyor !!!

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda funts_foney tarafından 4 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba arkadaşlar son 1 haftadır aracımı hareket ettirdikten sonra, farklı süre ve yollarda (bazen 5 km sonra düz yolda, bazen 500 mt. sonra yokuşta) gaz pedalından tel kopmuş gibi tık diye bir ses geliyor ve taş çarpmış gibi ayağımda da hissediyorum. Aracım 2002 Accent 95 binde. geçen sene Kasımdan beri araç bende ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım internette araştırdım sağlıklı bir bilgi elde edemedim. Daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? veya bilgisi olan var mı? (İnternette genelde gıcırtı sesi gibi bilgiler var veya belli bir kademeden sonra gelen ses bilgileri var. Benim sorunumda gıcırtı değil zor duyulacak bir tel kopmuş gibi tık diye ses ve taş çarpmış gibi ayağımda hissediyorum) Bilgi paylaşımınız için şimdiden teşekkürler..

2. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    benzer bir sorun benim yumurtanın gaz pedalında da vardı,rolantide beklerken veya vites aralarında gaz pedalından ayağımı çekip tekrar basmak istediğimde biryerlere takılıyor gibi olup basmıyordu,biraz yüklendiğimde tık diye düzelip normale dönüyordu,balata spreyiyle temizliyorduk biraz düzelir gibi oluyordu daha sonra yine aynısını yapıyordu,sonunda işten anlayan bir usta gaz kelebeginin yan tarafında bir ayar civatası var oradan yıldız tornavidayla ayak üstü ayarladı ve sorun çözülmüştü.

funts_foney bunu beğendi.
  3. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilgi için teşekkürler benzer bir problem olsa da aslında tam olarak bende ki sorun bu değil Gaz pedalından ayağımı çekip tekrar bastığımda değil normal gaza basılı iken bunu yapıyor ve bir yere takılı gibi de olmuyor sanki gaza basılı giderken gaz teli kopmuş gibi bir ses çıkıyor. Gaza ne kadar fazla bastığımın da bir önemi yok bazen az basılı iken bazen çok basılı iken. Aynı sorunla karşılaşan biri varsa bilgi verirse çok sevinirim.

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Gaz telinin gectigi bolgelerde bulunan ekipmanlardan bosa cikipta sallanan birsey olabilir. Cunku ses ne pedal konumuna bagli nede ritmik .

Aracin icinden baslayarak gaz kelebegine kadar kontrol ederseniz ve cevre ekipmanlari yoklarsaniz sanirim sorunu bulursunuz.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

funts_foney bunu beğendi.
  5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet, Murat kardeşin dediği gibi, Pedaldan başlayarak gaz kelebeğine varana dek detaylı bakmak lazım, birde bizim gözümüzden kaçar ama işden iyi anlayan usta ile bakmakta fayda var...

6. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet bana da mantıklı geldi Murat'ın dediği. Çünkü standart bir şey yok belli bir zamanda veya belli bir zorlamayla olmuyor. Bazen motor soğukken gaza az basınca Bazen tam tersi. Büyük bir ihtimalle arada ufaktan bir yere takılıyor. Ben bakayım anladığım kadarıyla Gözüme bir şey çarpmazsa bir ustaya göstereyim çok acil bir şey olduğunu düşünmediğim için müsait olduğum bir zaman ilgilenicem ve sonucu buradan paylaşıcam. Bilgi paylaşımı ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

7. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Son tarifine göre arkadaşlarla bende aynı düşüncedeyim gaz telinin içinden geçtiği boru bağlı olduğu ekipmanların birinden kurtulmuş olabilir bu sebeple boşluk yapar ve siz gaz pedalına basarken kopmuş hissi verebilir

8. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar aradan çok uzun zaman geçti ama aklıma geldi ve açtığım başlığın böyle sonuçsuz sonlanmasını istemedim. Gaz pedalından tık diye tok bir ses geliyordu ve ayağımda (gaz pedalında) o sesi hissediyordum. Böyle bir problemim vardı. Bir kurcayayıp yorum yazıcaktım takılan çarpan görebildiğim birşey var mı diye. İş yoğunluğundan bakmaya fırsat bulamadan sorun kendiliğinden düzeldi. Yaklaşık olarak 10 gün falan yaşadım bu sorunu ve aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen hiç tekrarlamadı. Olurda sorun tekrarlarsa veya bir şekilde kasım ayınında böyle bir sorunu neden yaşadığımı anyalabilirsem yine bilgilendirme yaparım. İlginize teşekkürler. İyi günler.

Bu Sayfayı Paylaş