Selamlar,2005 model Accent admire dizel aracımda uzun süre önce gaz pedalına bastığımda gelen çektiğimde ise anında kesilen ufacık cızırtıyı farkettim ancak bu güne kadar umursamadım forumda bu durumla karşılaşan veya bir fikri olan arkadaşlar varsa nedeni ne olabilir acaba? Teyp açıkken yada yanınızda biriyle konuşurken farkedilmesi mümkün değil düz yolda sessiz giderken farkediliyor. Gaza bastığımda elektriksel ufak bir cızırtı geliyor.Mekanik bir ses değil.
ses gaz pedalındanmı geliyor yoksa gaza basıldığında başka bir yerdenmi? ilk önce bunu iyi tespit etmek lazım
Pardon başlığa yanlış yazmışım tabiki gaz pedalından değil direksiyon ile gaz pedalı arasındaki konsolun iç tarafından geliyor.
hyundailerde kronik bi ses var dikiz aynasından gelen.o ses gelmeye başlayınca dikiz aynasını elinle bi tut bakalım ses kesecekmi.bide vites kolunun alttaki rotların bağlantı yerlerindeki lastikler aşınınca genelde gaza basında ordan bi cızırtı sesi gelir.ikisinide konrtol et bakalım onlardanmıdır
Sağol,deneyeceğim ancak bu sebeplerden kaynaklandığını pek sanmıyorum mekanik bir tıkırtı değil elektriksel bir cızırtı şeklinde kablolardan çıkan sesler gibi bir ses geliyor.
yanık kokusu gelmiyorsa dediğin gibi bi cızırtı çıkmaz sanırım.sen dediklerimi kontrol et bakalım bi ne olur
Bende başlarda cızırtıyı duyduğumda bi yer kısadevre yapıyor bi yeri yakacak diye düşünmüştüm ama öyle olmadı koku ve sorun yok sadece cızırdama var.Bikaç kişiye gösterdim anlaşılamadı.