arkadaslar arabanın kaloriferini ilk açışımda içeri hafif bir gaz kokusu geliyor başka zaman dışarda falan koku yok neden kaynaklanır acba ??
Sanırım aracınız lpgli. Taktırdığınız yere götürüp gaz sızıntısı olup olmadığını kontrol ettirebilirsiniz.
ara ara benim de aracımda gaz kokusu oluyor. özellikle aşırı zorlamalarda ortaya çıkıyor. fakat kaç kere kaçak kontrolü yaptırdım bi sonuç alamadım. bazen gaz kokusunu benzin filtresinde var olan koku ile ya da motor çevresine sızmış yanık motor yağı kokusu ile karıştırabiliyoruz, özellikle de kalorifer açıldığında bu kokular artıyor. motor yıkatılınca rahatlama oluyor. Düzenleyen : murat_dastan
ustaya gittim bugun bütün lpg parçalarını makinayla ölçtü kaçak yok diyo.fakat kaloriferi açınca hala hafif bi gaz kokusu oluyo.
çok yakın bir arkadaşımında aynı konuda şikayeti var dı,aracı peugeot 307 idi.o araçta lpg li ,hatta beraber aradık lpg kaçağı var mı diye birşey bulamadık.sonuçta klima gazı kaçağı var mış.kokusuda lpg ile karıştırılabiliyormuş.arcınızda klima var ise birde ona baktırın derim. kolay gelsin
LPG li araçların motoru yıkatılabiliyormu ? benim aracıma montaj yapılan yerde hava filtre kapağının üzerine bir sticker yapıştırılmış "kesinlikle motoru tazyikli su ile yıkatmayın" diye...
distribütör kapağı, beyin, alternatör kutusu gibi önemli yerleri sarıp sarmalayıp yıkıyorlar ama özensiz yapılırsa ufak tefek sıkıntılar çıkartabilir. bu yüzden ben senede 2-3 defa iyi tanıdığım bi yıkamacıya yıkatırım, hatta sarıp sarmalama işlerini bizzat yıkamacıyla yaparım.
Aynı sorun bendede vardı.Bende gaz kacak testı yaptırdım bısey cıkmadı.2-3 ay sonrada regulatorun onunde sarı renklı bı valf var regulatormu ne dıyolar onun contasından damlama seklınde kacak olunca meydana cıktı.Onadan kaynaklanıyor olabılır.
ben kirlendikce yikatiyorum hicde bir sorun olmuyo cicek gibi motorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
3 kuruş için geberip gitmeyelim arabanın içinde.hele kışın bir kaç saat kaloriferi açıp araba çalışırken içinde uyumak gerektiğinde... çok tehlikeli valla.. hatamı yaptık acaba LPG yapmakla.. baksanıza sızdırmazlık testindede kaçak olduu belli olmuyormuş. Dalgamı geçiyor bunlar bizimle?? Hayat bu kadar ucuz mu yaniii???? Eğer böyle ise gerçekten başlarım bu kiti çıkarıp satanada,ona izin verenede,sızdırmazlığını kontrol edenede... bu ne lennn..
Biraz gec oldu ama bahsettığim parca yuvarlak beynın uzerıne bağlı olan sarı renklı regulator.Bu regulatorun uzerınde bobını var bu bobının altında regulatorun uzerınde contası var o conta deforme oldugundan benım arabada ılk oncelerı gaz kokusu oluyordu ara sıra sonradan tamamen gaz sıvı bır sekılde akmaya baslayınca bulduk kacagı.Problemın devam edıyorsa bu regulatore bı baktır ıstersen
Ben de elektirikli bisiklet var 1 yıl oldu ama aküler in eli kulağında.Şarz et boşal şarz et boşal malesef akülerin ömrü bitiyor.5 akü fiyatı 300 TL... Bence elektirikli arabalarda da aynı sıkıntı olacak.O akülerde heralde 5-10 milyar felan olur.. Düzenleyen : Adanus01