Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz Kesmesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ozerik tarafından 13 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ozerik

ozerik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar;

Aracım 2003 Model 1.3 Admire araç benzinli. Araç yolda giderken 3000 devirden sonra gaz kesiyor. Aslında tam olarak kesmiyor böyle kötü yakıt gelmiş gibi kasılıyor. Zorluyorum aynı vites değiştirip hızlanabiliyorum sadece. Daha önce bu sorunla karşılaşmış bir arkadaş varmı acaba? Çözüm önerileriniz nelerdir.?

2. aynı durum shell benzinliği yüznden basıma geldi arac gaz yemedi 5.vitesdteyken sonra 97 oktan ebnzinle karıştırdık benzindeki pislik gitti ve sorun düzeldi sonra ujilere baktık onlarda sağlam sorun yok sizde bujilerinize bakın yada benzinde pislik vardı aracı sürerek onu çıkarn...

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Misafir

Misafir Guest

Araç LPG'limi...egzostunuz ne alemde..
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

5. egzosttan kaçırma yapsa abi ses çıkmaz mı patlak delik hesabı???https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

6. Misafir

Misafir Guest

Egzost tıkalıysa motoru zorlar, gaz çıkışı yapamadığı için motoru boğar...

7. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Abi ye katılıyorum..Egzost tıkalı ise motor boğulur ve gitmez..Egzostsun tıkalılık seviyesine gore çogunlukla 70/80 km hızı geçemezsiniz..Arada bir çıkan gazın basıncı ile egzostta hafif açılmalar olur aralıklarla ve hızlandığınız olur arada bir ama araç yeniden yığılır kalır..Ayrıca Katalitik konvektörünüz zarar görmüş olabilir..herhangi birdarbe olması gerekmiyor..Bazen konvektor içerisindeki tuğla benzeri doku parçalanarak egzostu tıkamaktadır..Ya da benzinli olarak kullanıyorsanız..Depo içindeki pompayı kontrol ettirmeniz gerekli..Pompa Filtresi tıkanmış veyafazla kirlenmiş olabilir..Sizin Yapacağınız bana göre;Araçsadece benzinde yığılma yapıyor lpg de sorun yok ise depo içindeki benzin pompasını kontrol ettirmeniz..Yok hem benzinde hem lpg de yapıyor ise öncelik egzost olmalı..Ayrıca burada egzostta kaçırmadan değil tıkanmadan bahsedildiğine dikkat etmelisiniz..Bujilerden olma olasılığı çok düşük bence..
    Düzenleyen : canberan

Bu Sayfayı Paylaş