Arkadaşlar aracımın gaz kelebeğini ve LPG enjektörlerini söküp balata spreyi ile detaylı bir şekilde temizlemeyi düşünüyorum,malum servislerde üstün körü sökmeden temizler gibi yapıyorlar.Daha önceden bir tecrübem yok sadece ilgili videolarını izledim,tecrübesi olan yada püf noktaları hakkında fikir verebilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
Hocam LPG enjektörlerinin üzerindeki debi ayar vidalarına dikkat et. Kırmızı bobinleri sökebilmen için ayar vidasının altındaki küçük metal klipsi dikkatlice çıkarman gerekiyor. Sökme takma sıranda oynarsan aracın çalışma düzeni bozulabilir. Gaz kelebeğinide sökerek temizlemek manifold içine pislik vs. gitmemesi açısından en sağlıklısı. Sökmeden de yaparsın.gaz kelebeğinin arka tarafına bez koyup, balata spreyiyle güzelce temizle. sonra ıslak mendille üzerinden geç pırıl pırıl oluyor. 2 Hafta önce kendi aracıma yapmıştım.
Rıza kardeşim bilgilerin için tşk,enjektörleri bu videodaki gibi parçalara ayırarak temizliyoruz galiba(bobinleri temizlemedi unuttumu,yoksa temizlenmiyor mu?).bu arada temizlik sonrası arabada hissedilir şekilde değişiklik oldu mu?
Evet araçta bariz bir rahatlama hissediliyor. Enjektörler daha sessiz ve sarsintisiz, gaz tepkileri de daha rahat oluyor kelebek temizliğinden sonra. Samsung Galaxy S5' den Tapatalk Kullanarak Gönderildi