Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

gaz bitince benzine geçmiyor yığılıyor stop ediyor

'LPG Sistemleri' forumunda enginis58 tarafından 13 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    selam aracım 1.4 era brc lpg sistemi var. 1 haftadır. aracın lpg si bitince benzine otomatik geçmiyor. yığılıyor ve stop ediyor. tamirciye götürdüm motordan lpg gaz borusunu çıkardı gaz açık havaya çıktı haliyle basınç düşünce araç benzine otomatik geçiyor. ama seyir halinde iken gaz biterse geçmiyor. sorun ne olabilir.

selamlar saygılar
    Düzenleyen : enginis58

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    brc servisinde basınç değeri kontrol edildi serdar bey her şey normal görünüyor

4. dejanjean

dejanjean Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Deniz KAAN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Merhaba Serdar Bey,
    dün yaklaşık 700 km yol yapıp İstanbul'a geldim. 3 kez gaz aldım. Milangaz, shell ve son olarak Aygaz. (Ama son aldığım aygazdan sonra arabam resmen şahlandı, bastıkça açıldı.) İstanbul'a girip otoyoldan çıkınca biraz da benzinle gidelim motoru yağlayalım mantığıyla benzine aldım aracımı. Bu hareketi yaklaşık 150-200 km de bir yaptım 5-10 km boyunca.
    Neyse son yapışımda benzine aldım aracı anında bir yekinme başladı, araç benzin yemeyip gitmedi, stop edecek gibi oldu. Hemen gaza geri geçeyim dedim bu sefer de gaza geçmedi, 5-10 dk böyle idare ettim, Allah'tan eve varmıştım o arada. Geçen sene de olmuştu aynı şekilde. Onda da 1000 km sonunda oldu.
    Acaba sebebi nedir? Aracım 2006 Accent admire 1,3 lpg kiti ise KME. Tankım küçük 15-18 lt arasında doluyor.
    Teşekkürler şimdiden...

5. dejanjean

dejanjean Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Deniz KAAN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Serdar Bey, bu arada bakımlarımı yeni yaptırdım, filtreler, yağ, gaz filtre dahil...

6. blackcoffee

blackcoffee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selim aybar
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    benim aracım accent 1.6doch otm. 2010 model...4 ay önce prins kit takdırdım...servisim sorunun nerden kaynaklandığını tespit edemiyor...çünkü aracı bilgisayara bağladıklarında herhangi bir hata kaydı gözükmüyor fakat aracım seyir halinde veya dururken lpg sistemi arıza sinyali veriyor, depo dolu olduğu halde tek çizgiye düşüyor ve ardından aracım benzine gecmeden stop ediyor..bu arızayı işin garibi düzenli aralıklarla yapmıyor, ne zaman servise götürsem bu arızayı tekrarlamıyor...en son arıza yapıp stop ettikten sonra benzinde arıza sinyali hala yanıp sönerken servise gittim bilgisayarın düdük basınc uyarısı verdiğini soyledi usta...fakat nerden kaynaklandığını bulamadı...kafayı yeme noktasındayım aracımın benimle kafa bulduğunu düşünmeye başladım...

Neyse yardımı dokunabilecek her arkadaştan fikirlerini bekliyrm..

Bu Sayfayı Paylaş