Aracım 2000 minelyum 1. Viteste arac rolanti halindeyken bildiğiniz gaza basmaya korkuyorum gaz pedalı baya sert olduğu için araç birden atıyor kendini yüksek devire geçiyo. Maşallah aracın çekişi çok iyi ama buda fazla bunu düzeltme imkanımiz varmi acaba ?
gaz pedalı bağlantısı, gaz teli, gaz kelebeği üzerindeki yayını kontrol edip, temizlik yada imkan varsa yağlayarak yumuşatmaya çalışın. Allah göstermesin sert gaz pedalı birden aracın ileri fırlamasına sebep olacağından tehlikeli durumlar oluşturmasın.
Sorunda o zaten usta nazar değmesin zaptedemiyorum. İşin kötü tarafı debriyaji zorluyorum düzgün gitmek için.
genelde gaz kelebeğinde sıkıntı oluyor bu kelebekte yaya bağlı dönen bir mil var bu milin arasına zamanla çok küçük toz zerrecikleri dolduğundan dolayı dönemiyor belli bir yerde sıkışıklık oluşturuyor..önce bu milin dönen yerlerine balata spreyi sıkacaksın tozunu pisliğini temizleyecek muhtemelen gaz kelebeği yumuşayıp rahatlayacak..