Arkadaşlar Gaz ayarını yapınca aynı oranda benzin sarfiyatınında arttığını görüyorum. Gaz ayarını kendim yapıyorum kablom var ayarı biraz dengesiz yapsam 1 depo ile 30 liralık benzin harcıyorum. Gaz ayarını Düzgün yapınca bu oran 3 depoda 30 liraya kadar düşüyor. Anlamaya çalıştığım şey biz gaz beynine bazı değerler giriyoruz ama benzini nasıl etkiliyor bu durum anlamadım . İlk acemilik dönemlerimde benzinde çalışıp geri istop ediyordu araba . ilk marşlarda bunun mantığını bilen varmı acaba ?
Bildiğimden değil sadece tahmin yürütüyorum. İlk başlarda stop etmesi aracın ısınmadan lpgye geçmesidir. Benzini çok yakması da lpgye geçiş süresi ile alakalı olabilir. Yanlış ayarda lpgye geç geçip daha çok benzin harcıyordur.
siz aracı gazda kullanırken beyin o2 sensörü üzerinden yanma kalitesine göre LFT ve SFT değerlerini düzenliyor. Benzine kullanırken yine bu değerler geçerli olduğu için fakir yada zengin karışımla yürüyorsunuz.
En son izmirde lpg filtremi degistirirken arqci makinaya bagladilar Usta dedi ki Bu aracin gucune gore bu degerler cok az Degerleri biraz arttirmak getek lazim dedi O gunden beri aracin yakiti artti ve benzinde iken egzozdan asiri benzin kokusu geliyor Acaba diyorum arac zengin karisimda mi calisiyor Cunku aracin rolantideki benzin sarfiyatida artmaya basladi GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim aracında benzin sarfiyatı fazla gibi ayda 100 liralık benzin alıyorum bazı aylar yetmiyor bile. Geçen Lpg dolum ağzını değiştirmeye çevre otogaz gittim orda geçiş ısısına baktılar 40 deredeymiş 30 dereceye düşürdüler simdi yine bakacağım tüketim nasıl olacak. Birde benim araçta da ilk çalıştırma da egzostan çiğ benzin kokusu geliyor. Oksijen sensöründen supheleniyorum biraz. Bu sensörün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız obd gosteriyor mu ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Iste o cig benzin kokusu bende de oluyor ilk calistirmada mursel bey Lpg gecis isisini 30 dan 40 a ben cikartmistim Cok soguk havalarda sikinti olmasin gazi cig yakmasin diye GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O benzin kokusu bendede mevcut hatta rolantide iken egsozdan baktigimda damla damla benzin attigini bile goruyorum motor isininca bu olay kalkiyor ortadan ama.
Mursel bey son yaptigim gaz ayarindan sonra 3 ncu full depom 1000 km oldu 50 liralik benzin le devam ediyorum. Halada var benzin isigi bile yanmadi daha . Ama daha oceleri her depo gazda 30 lira yakiyordu. Gaza gecis isisinida hava sartlarina gore ayarliyodum kendim.
Bu durumu nasil anlariz acaba test etmenin yolu nedir. Gaz ayarini sizden aldigim kablo ile kendim yapiyorum. Marka bilindik olmadigi icin kayseride bu markanin ustasi yok.
Hiçbir şekilde etkilemez. Araç benzin yakıtını oksijen sensöründen aldığı verilere göre ayarlar. Gaza geçme derecesini 45 yaptırın. Hem kış hem yaz bu şekilde kullanmanız en sağlıklısı. Ve gaz basınç(bar) ayarını 1.15 yaptırın. Aracın gazdayken benzin yemeside başka bir problemle alakalı. Onunda kesilmesi için aracınıza pompa kesici taktırın. Pompa kesicinin görevide şu; sıralı sistemli olan bütün araçlar kompresöre bindiği anda yani bayır aşağı motor freniyle inmeye başladığınız anda araba benzinde yemeye başlar. Pompa kesici o anda benzin yemesini kesmek içindir.
Yokuş aşağı inerken nasıl benzin harcıyor normalde bu durumda hic yakıt harcamamasi gerekmiyormu acaba benim bilmediğim farklı bir durum mu var ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benzin konumunda bayır aşağı inerken benzin harcamayan araba, lpg'deyken benzin harcamaya mı başlıyor ? Bu mümkün değil bence...
Etkiliyormuş hocam, bende ramses marka sıralı sistem var, Samsun'da yaşıyorum, gaz ayari bozuldu aracın, ve Samsun'da gaz ayarı yapacak yer bulamıyorum, aynı zamanda benzinde araç eskisine göre biraz farklı çalışıyor gibi geliyordu bana, gaz ayarı için gittiğim usta, değerlerin çok yüksek olduğunu, gaz ayarindaki dengesizliğin benzin ayarinada etki etmiş olabileceğini söyledi. Ankara'daki ramses bayisini aradım Samsun'da bir yer söylediler gaz ayarı yapabilecek ama ben oraya da gittin kablo yok, gönderilerse yaparız dediler, ramses bayisi 1 yıl içinde 4 sefer kablo gönderdik ücretsiz, her seferinde kablo yok diyorlar dediler bana, ramses bayisi ilk olarak 100-150km sadece benzinde kullanmami söyledi belki reset atarmış gaz sistemi, olmazsa onlardan kablo satın alacağım, yinede telefondan yardımcı oldular umarım çözeriz bu sorunu
Her sekilde etkiler. Lpg ecu su pigyback bir sistem. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı durum bende de mevcut. Benzin çok çabuk bitiyor gibi. Acaba @Lovato bayisinde bu konuda forumda ki arkadaslara derman olacak ehil insanlar var mı? Varsa bize bu konu da yardımcı olurlar mi?
MSC hocam teşekkürler, 100-150 km kadar benzinde sürün belki reset atar kendine gaz ayarı düzelebilir dedi ramses Ankara, şayet duzelmezse gaz beyninde versiyon yazıyormuş bir kaç çeşit kablosu varmış, versiyona bakıp, ramses Ankara bayisinden temin edeceğim kabloyu.
Hocam birde gaz beyninde ben versiyon yazısı görmedim tam olarak nerede yazabilirki bu, varmı bilginiz.