Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gaz Almama Ve Devir Gosteresi Sorunu...

'Accent Forum - Club' forumunda Aytac Altay tarafından 19 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

1. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaslar merhaba, aracim 2006 model era 1.5 dizel dun benim bugun babamin basina gelen ilginc bir olayi sormak istiyorum... Dun araci calistirdigimda devir saati hic hareket etmiyordu yani motor calisirken 0 rpm gosteriyordu ancak bosta gaza basinca 1000 devir eksik bir sekilde hareket ediyordu. Kontagi kapatip tekrar motor calistirdigimda duzeldi. Bugun ise babamin basina gelen olay su, babam sabah ayazda (camlar neredeyse buz tutmus) arabayi calistitinca gaz vermis ancak arac hic gaz almamis. Gaz pedalinda sorun vardir diye dusunerek araci vitese alip devbriyaji birakmis ama arac hic hareket etme egilimi gostermemis. Yani arac viteste ve debriyaj serbest :s (baski balata gayet iyi hic siyirma veya kacirma yok) az once beb araci denemek icin ciktim ve calistirdim devir saati gene 0 gaza bastim gaz aldi ancak devir saati hic hareket etmedi arabayi vitese alip ilerledim devir saati 1000 devir eksik calisti stop edip tekrar calistirinca duzeldi ve yeni farkettigim bir sey aracin motor ariza isigi kontak acitiginda tum isiklar yanarken o hic yanmiyor. Bu olay nedir? Basina gelen yada onerisi olan var midir? Simdiden herkese tesekkurler iyi forumlar.

2. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaslar konu guncel...

3. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Sorun elektriksel gibi görünüyor. Aracı bilgisayara bağlatın veya bir elektrik - elektronik ustasına baktırın

Aytac Altay bunu beğendi.
  5. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tavsiye icin tesekkurler bende obd 2 cihazi alip kontrol etmeyi dusunuyorum eger sensor arizasi gibi bir sey ve tamiri kolaysa kendim yaparak tecrube kazanmak istiyorum aksi halde risk almayip ustaya gosterebilirim... Ancak kafama takilan sorun debriyaj oldu cunku motor calisiyor ve arac viteste ama hic hareket yok. Debriyaj ve debriyaj pedali tamamen mekanik sistem ile birbirine bagli yani arada elektronik kontrol unitesi yok diye biliyorum.

6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Eralarda debriyajla ilgili bu tür sıkıntılarda ilk olarak debriyaj swici diye bir parça var onun kontrol edilmesi tavsiye edilir. Forumda arama yapın çok sayıda paylaşım var. 50-60 liralık bir parça.

Aytac Altay bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş