Öncelikle herkese merhaba, adım Onur. Foruma henüz kayıt oldum bu nedenle sorunları tek bir başlık altında paylasmak istedim. Aracim: Admire 1.6 - 2006 / beyaz / makyajlı kasa Sorunları: 1- Radyatör uzun vade de su kaybediyor, neredeyse motoru yiyecektim. Bu normal mi? 2- Aracı aldığım günden bu yana merkezi kiliti kullanamadım. Merkezi kilit ile kitlersem, hiç birşey olmadığı halde kendi kendine alarmı çalıyor. (10 - 15 dk da bir) 3- Yeni olmaya başlayan bir sorun, çalıştıktan 5dk sonra korna çalışmıyor 5dk so ra çalışıyor sonra gene susuyor bu şekilde sürüyor. 4- Genelde eski arabalardan aliskiniz ama bunda bile oluyor. Soğukta çalışma yapınca çok gıcık eden ince ince kayış sürtünme sesi. 5- Araç çalışırken debriyaj'a bastığınızda ince ve kısık bir tonda sanki motor sesi gibi sanki sürtünme sesi gibi bir ses geliyor. Debriyaj kavramasi normal fakat. 1 ve 5 genelde araç sıkıntıları içinde zaten ama genede belki bir çözümü vardır. Özellikle 2, 3 ve 4. Sorunlar beni delirtmek üzere. Son olarak bilmek istediğim ve çok istediğim birşey var. Hyundai'nin i-30 modeline ait celik jant ve lastik Admire' in yuvalarına uyar mı? Bulabilirsem kesinlikle takacagim tabi uyarsa. Herkese teşekkürler.
İlk olarak Hos Geldiniz demek istiyorum.Öncelikle kendinizi tanıtsaydınız,sizi bir tanısaydık. Bahsetdiğiniz sorunlar tamamen sizin aracınza has sorunlardır.Admirelerin öyle bilinen sorunlarını ben hiç duymadım.Ben 7 yıldan fazladır Admire kullanıyorum bahsetdiğiniz sıkıntılar bende olmadı. Üstelik ticari amaçla da kullanıyorum yer yer yüklü malzemeler de oluyor aracımda. Aracınızı ustalığı iyi olan bir tamirciye göstemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca Forumda arama yaparak aradığınız bir çok sorunun cevabını da rahatlıkla bulabilirsiniz.
Hosgeldiniz. Radyator sorunu kontrol edilmesi geteken husus kacak olabilir yada conta gitmis olabilir. Saglam bir ustaya gitmekte fayda var. Korna ve alarm elektrikcinin isi elden gecirsin tesisati. Kayis sesi "0" arabada bile olabilir gerginligini ayarlayin mumkunse yenisini taktirin. Jant konusunda bilgim yok bijon araligi nedir bilmiyorum. Arabanizdaki hic bir sorun olumcul degil ama ihmal etmeden yaptirirsaniz keyifle binersiniz. Onceden kaza vs durumu varsa tum arizalarin tek sebebi olabilir. Kasintili calisma tesisat Edelenmesi vs. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Uğur bey bu beni çok üzdü.. O jantı takmayı çok isterdim. Aynı inç 'te ve fırlama tarzı olmayan yani orjinal duran sade fakat 17 inç sanrım i-30 lar, önerebileceğiniz bir jant/marka yada benze bir durum var mı acaba? Diğer yorumlara gelirsek, evet aracıma özgü sorunlar fakat arabadan anlamadığım ve tanıdık bir ustamın olmadığı için sorunlar hakkında az çok bilgi sahibi olmak istedim. Aksi halde olmadık yerden hiç olmadık sorunlar çıkartıp 1 yerine 5 katı masraf açıyor Ankara sanayileri.. Peki conta yakmış olsaydı / hararet düşmez ve hatta araba çalışmaz hale gelmez miydi Murat bey? Teşekkürler.
2- https://www.hyundaiclubtr.com/10638-kapi-kilitlendikten-bi-sure-alarmkorna-caliyor.html 4- https://www.hyundaiclubtr.com/31532-ilk-calisinca-gelen-kayis-sesi.html 5- https://www.hyundaiclubtr.com/13879-debriyaja-basinca-gelen-ses.html
Serdar usta 3 konuya aciklik getirmis. Conta yaninca hararet yuksek seviyede kalmaz ama suya yag yaga su karisabilir. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ömer bey telefon numarasını aldım, maaşımı aldığım zaman zaten bu sorunları çözmek için götürecektim. Şu an için tam emin değilim ama eğer 2. el araç satıyorsanız bu aracı yaklaşık 2 yıl önce sizden almıştım