Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Garip Şeyler Oluyor!!

'İ20 Forum - Club' forumunda acaraktrem tarafından 13 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Sıfır aldığım ve yaklaşık 4 aydır kullandığım i.20 elite blue (start-stoplu) aracımda son zamanlarda garip şeyler oluyor...

1- Geçenlerde araba rölantide çalışırken dışarı çıktım ( yine eşimi bekliyorum..:) ) aracın yanında dururken, benzin kapağından "lıp lıp" diye sesler duydum. Sanki böyle çaydanlık kaynarken kapağı "lıp lıp" diye atarya.. tam ona benzer... Benzini (V-Power Nitro +) gırtlağına kadar doldurmuştum, bundan dolayı olabilir belki. Daha sonra tekrar denk gelmedi. Çokta dikkat etmedim.

2- Son zamanlarda arabayı biraz asi kullanmaya başladım galiba... Ani durup el frenini çekince aracın start-stop lambası yanıyor 1-2sn. sonra araba kendiliğinden stop ediyor. Garip bir şekilde 1-2 haftadır 3-5 kere başıma geldi bu olay. Canımı sıkmaya başladı.

3-Birde hiç sevmediğim bir olaydan bahsedeyim...Dur kalk trafikte; 1'e takıyorsun biraz ilerliyorsun, sonra durmak için boşa alıyorsun tam duracak gibi oluyorsun (3-5km hız) tekrar 1'e takıp ilerlemen gerekiyor tam o sırada start-stop devreye giriyor araba o anda vitese geçmiyor :/

Özellikle stop ettiği için yakında servise götürücem. Daha önce böyle durumlar yaşayanlar var mı?

Duygu bunu beğendi.
  2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Çözüm değil ama ben şahsen start stop u aracı aldığım gibi kapatırdım sanırım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

efendy06, gogo46, Hakan G. ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. Duygu

Duygu Guest

Bende sırf bu sorunları yaşamayayım diye star stoplu araç bile almadım :))

4. seydişehirli

seydişehirli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    0000000
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    depo kapagından yada depodan ğelen ses benim araçtada var bende fark ettim sorun nedir acaba bullursanız paylasın

Duygu bunu beğendi.
  5. cenker_baba

cenker_baba Guest

start stop başa bela ben olsam kapatırdım

Asel Kaan Efe, Hakan G. ve Duygu bunu beğendi.
  6. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam Skoda Fabiada kullanmıştım start stop sistemini. Park edeceğim zaman durup geriye alacakken birkaç kez o da stop etmişti biraz alışmak istiyor bilmiyorum sorun bende miydi :) Style paketimdeki hava yastığı eksikliği hariç iyi ki elit almamışım dedirtiyor bana. Benim de ön silecekler çalışırken hareketsiz halde araç, fren pedalına bastığımda silecek hareketiyle senkron bir kıpırdanma oluyor :)

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi bizdede tiguan 1.4 start stop var,

* ani durup el frenini neden çekiyorsunuz anlamadım ... ? Biz el frenini hiiç çekmeyiz. ama sizingi manuelmi ? bilmiyorumda

Start stop otomatik vitesde daha randumanlı oluyor... bizim yaşadığımız start stop ile tek problem bazen devreye girmemesi o kadar.

Asel Kaan Efe ve Duygu bunu beğendi.
  8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Start stop u KAPAT. olsun bitsin. İhtiyacın olduğunda açarsın.

Mantık o zaten , Vites boşta ve FRENE bastığında aracın durmasına RAMAK kala yada durduğu zaman ARAÇ stop eder Frenden ayağını çektiğince yada vitese taktığında tekrar ÇALIŞIR
    Otomatik araçlarda biraz farklı olsa da Tüm araçlarda bu böyledir

Depo dan ses gelmesi benzin pompasını enjektörlere depodan benzin basması sırasında oluşan boşluğa havanın girmesi sebebi ile . NORMAL

Ani durup el freni çekince yana lamba konusu da star stop ile bağlantılı
    ECU ye gelen sinyalden hızlı olduğun görülüyor. Ani fren çekmen le araç El frenini algılayıp Aracı stop ettirmiyor ama LAMBASINI yakıyor.
    Her şey mantık dahilinde.

gogo46, Duygu ve seydişehirli bunu beğendi.
  9. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Şöyle de düşünebiliriz, gırtlağımıza kadar ağız dolusu suyu içmeye çalışırsak, bizden de lak luk gibi ses gelir :D

Benim karşılaştığım sorun ise ne zaman gırtlağa kadar depoyu fulletsem, bi sonraki yakıt alımında pompa belki 15-20 defa atıyordu,
    Pompacı arkadaş abi araçta sıkıntı var bi göster istersen diye ısrar edince sanayide gösterdik, her şey normal denildi,

Gırtlağa kadar alıyorum yakıtı deyince işler değişti, depo içi hava bilmem ne hortumu ile ilgili denildi, bi daha olursa gel abi diyen oldu,
    Sonraları pompa tık deyince yakıt aldım, aynı pompaya 2-3 defa daha gittim ve sorun yoktu, :)

seydişehirli bunu beğendi.
  10. sabany

sabany Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    88
    Ad Soyad:
    Sinan Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Pet şişeye su doldurun, ağzına kadar ve kapağını da tam sıkmayın ,sonra şişenin altından kurşun kalem kalınlığında bir delik açın ve suyun boşalmasını izleyin, aynı sesleri duyacaksınız. Bence depoda bir sorun yok, sorun deponun gırtlağa kadar doldurulması ve depoda yeterince hava kalmamasıdır.

Asel Kaan Efe ve Duygu bunu beğendi.
  11. yaKuza

yaKuza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Mehmet Aldemir
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    hocam hızın 5 e düşünce otomatik vites boştaysa istop ediyor araba start stop da ve ayağın debriyaşda değilse

12. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kendi sorunumu kendim şans eseri çözdüm. Başına gelenler korkmasın diye yazayım....

Meğersem araba akıllıymış; Stop etmiş gibi lambalarını yakmasının sebebi ani durup el frenini çekmem değil! Start-stop aktif iken kemeri sökmemden kaynaklıymış.

Tekrar anlatmam gerekirse...
    Yavaş yada hızlı bir şekilde duruyorsun. Start-stop devreye giriyor araba yürümeye hazır. (A simgesi yeşil yanıyor.) Kemeri sökünce, stop etmiş gibi lambalarını yakıyor. Kemeri tekrar takıyorsun. Birde bakmışsın start-stop devreye giriyor. Araba yürümeye hazır. (A simgesi yeşil.)

Bu arada geçen hafta yaptığım erken yaz tatilimde yaklaşık 1500-1600 km.lik uzun yol deneyimlerim için yeni bir başlık açıcam. Bilginize...

<<bülent>>, cLippeRship ve Halil bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş