Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GARANTİYİ NE BOZAR?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ilkazize tarafından 13 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. ilkazize

ilkazize Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.aracın bakımlarını düzenli yaptırmamak, bakımları aksatmak garantiyi iptal eder mi?
    2.garantinin geçerli olması için yetkili servise gitmek şart mı? ya da mesela ön kaputum hatalı. garanti kapsamına girdigini bildigim kaputu paketleyip fabrikaya yollasam, bana 1 ay içinde yenisini yollama gibi bir olay yok mu:)
    3.garantiyi hyundai mi taahhüt ediyor, aracı aldığımız yetkili servis mi?

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1. evet
    2. buzdolabı bozulunca fabrikaya mı yolluyon tamire?
    3. hyundai adına servisler garanti hizmeti verir

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    sen parçayı sök kargoyla gönder yenisi kesin gelir:D

Aklına geldiği zaman mesela her 5 senede bir sanayideki mustafa ustayabakımını yaptır:D

bozulmaz bozulmaz garantin:D

4. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    1 nci ve 3 ncü cevaplara aynen katılıyorum... 2 nciye yorum yok https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servis Dışı Nerde Ne Yaptırırsan Hemen Garantiden Çıkarıyolar

Benim Başıma Geldi Farlara Xenon Taktırdım Dışarıda

Farlar Garanti Dışı

Tyep Kolon Bağlattım Tyep Garanti Dışı

Lastiği Dışarıda Yama Yaptırdım Patladı Die o Bile GAranti Dışı Dikkat Edin Yani Haberiniz Olsun

+ 15Bin bakımını yapmadınız araç 30 binde bi arıza verdi bakıyolar yapılmamış bakım yine garanti dışı die biliyorum

6. tubagah

tubagah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi sen kaputu sökmeyle hiç uğraşma bi şoför tut doğrudan arabayı yolla fabrikaya yeni araba gelsinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

7. ilkazize

ilkazize Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani bu buzdolabı da olabilir cep telefonu da, araba da
    hepsi aynı kapıya çıkıyor.
    biz tüketiciyiz haklarımız var, onlar üretici onların da hakları var.
    bazı ürünlerde garanti kapsamından faydalanmak ürün değiştirmek daha kolay, ve daha çok tüketicinin kontrolünde.
    firma 5 yıl garantin var deyip otomobil satıyor. sana garanti hakkında bir belge dökümanş bilgi veriyorlar mı? uyarıyorlar mı? HAYIR. ilk bir kaç yıl sıfır araçta sorun çıkma ihtimali düşük ama binde bir bile olsa garanti kapsama sokmamak için bin türlü bahane uydurmaları ve bunun yetkili servisin insiyatifinde olması türkiyeye özel satış politikası olsa gerek!

8. Forza1903

Forza1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araçım Geçen Hafta 1 Senesini Doldurdu Direksiyon Simidi Soyuldu Tavan Döşemesi Tüylendi Götürdüm Servise Silmişsin Dedi 6 Ay Uğraştım Geçenlerde Forumla Birlikte Geziye Gittik Fabrika Gezisine Hyundaiyın orda tüm servislerin müdürü ile konuştum 1 2 hafta sonra servis arıyor garantiden değişicek parça geldi arabayı getirin die yani herşey üzerine gidilince yapılıyo kaput bozuksa gidin söyleyin zorlayın.

9. ilkazize

ilkazize Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta bir sorun yok kaputu örnek vermiştim:)
    ama günün birinde servise gidersem ve garanti kapsamından parça değişimi istesem bana kaşın kara diyebilirler!
    anladığım kadarıyla, değişim gereken parçaya uzman personelin bakması gerekiyor yani aracı yerel servise götürürsen tamamen personelin insiyatifine kalacaksın. büyük ihtimalle reddederse veya kabul ederse bunu fabrikaya raporluyorlardır. bonuslarda cabasıdır:)

10. tubagah

tubagah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Siz o konuda sıkıntıya düşmeyin.
    Şunu söylemeliyim ki piyasa değeri 20bin lira olan(kendi aracım için söylüyorum) bir araba için serviste verdiğimiz para tabii ki fazla ama değiyor.Neden?
    Arabanın önünden ufak tıkırtılar geliyor.Kullandığım yolda fazla çukur olduğu için duyabiliyorum bu sesi.Servisi aradım durumu anlattım,servise düzenli olarak gittiğimi gördüler ve ilk servisimde gereken tüm değişimleri ücretsiz yapacaklar(rto,amortisor,aks...) artık her neyse bunlar garantiden değişecek.

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Valla hyundaide ne zaman bir sorun için servise gittiysem hemen arızalı parça garantiden değiştirildi...

Oyüzden bence siz hem ön yargı hemde tahminle konuşuyorsunuz...

Bir gün servise gitsem diyorsunuz daha hiç gitmemişsiniz bir sorununuz olmamış burda neyin tartışmasını yapıyorsunuz neyi sorguluyorsunuz anlamış değilim...

12. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    katılıorum .dün aramışlar çakmak bozuktu parça istediler gelmiş garanti kapsamında hafta sonu gidip değiştireyim.

13. ilkazize

ilkazize Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantiyi ne bozar, aracı satarken satıcının bu konularda müşteriye bilgi vermesi gerekir. arkadaşın direksiyon simidi soyulmuş, kendisine önceden bilgi verilseydi silerken doğru yöntemi kullanırdı 6 ay servis peşinde dolaşmazdı. sabit fikirli olduğum konu şu: satarken 5 yıl garantisi var deyip allayıp pulluyorlar ama yetkisiz servise kaput açtıramazsın demiyorlar. yani bu cehalet halinde her an ailemin tamircisine gidip kaputu şöyle bi açtırabilirim. yağını değiştir abi diyebilirim. bu durumda ikinci el garantili araba satışı hayalleri suya düşer:)
    yani merak ettiğim, konunun özü şuydu: periyodik bakımlarla garantinin alakası..

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Soru garantiyi ne bozar:Dışardaki ustalara aracını elletirsen bozulur.Araca orjinalinden hariç bir parça takarsan mesela lpg takarsan sadece motor garantisi bozulur.Bu iki madde haricinde garantin bozulmaz.

Soru periyodik bakımla garantinin ilgisi:

Dışardaki usta bakımını yaparken yanlış bir hareketle aracın herhangi bir parçasını bozarsa bunun sorumlusu kimdir?Tabiki sorumlusu o bakımı yapan ustadır,yani o parçayı bozan adamdır fakat bozduğunu kabul etmezse ne olacak?Yaptığı işin garantisi varmı tabiki yok....

Ama serviste yapılan bakımlar hep garantilidir yapılan bakımla ilgili herhangi bir arıza ve sorun çıkarsa servis karşılar...

Servisin, dışardaki ustanın yaptığı işe veya bozduğu parçayagaranti vermesini bekliyorsanız,diyecek bişey bulamıyorum...

Bu yüzden bakımlarının servis güvencesiyle yapılması gerekiyor.Sizin dışarda bakım yaptırıp aynı zamanda garantiyide kullanma gibi bir lüksünüz yok...

Soru satıcı her konuda tek tek bilgi verirmi:

Sizin elinize her konuda bilgilenmeniz için kullanım klavuzu verilmiş bu klavuzdagaranti şartları tek tek yazmaktadır.Her şartıtek tek size söylemek durumunda değiller,heralde ilk aracınız,yoksa bu konuda bu kadar bilgisiz deneyimsiz olamazsınız

Garanti olayı Sadece hyundaide değil her markadaaynı durum sözkonusudur....

Ayrıca senin tek muhattabın yetkili servislerdir.Yetkili servis haricinde fabrikaylada bağlantı kuramazsın.Yani garantiden bir parçan değişecekse bunu yetkili servis halleder.Sen tek başına halledemezsin
    Düzenleyen : mmt.88

15. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım sizin garanti ile ilgili bir prooblemiz varsa buraya yazın, ama öyle olsa böyle olsa gibi farazi konularla anca gerginlik olur, ona bakarsan halamında bıyığı olsa amcam olurdu https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

bir sıkıntınız varsa paylaşıon, yoksa sıkıntısı olanlara yardımcı olabilirsiniz
    bu konuya bir bakarsanız hyundainin garantisi nasılmış görürsünüz
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9989&KW=garanti

konu amacına ulaşmıştır, konuyu kapatıyorum

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş