Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Garantiyi delmeden tüp takılmaz mı?

'LPG Sistemleri' forumunda blueeyes_38 tarafından 29 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Arkadaşlar...
    2011 Era mı alalı daha 8 gün oldu... çok yakıyor 5000 km ye kadar çok yakar denildi... bugünde zam geldi benzine zaten... lpg ruhsat çıkmadan serviste takılması gerekiyormuş, biz atladık tabi... şimdi garantiyi delmeden lpg takılma imkanı yokmu?

Düzenleyen : blueeyes_38

2. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    servisle konuşmanızda fayda var...

3. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hemşerim muhtemelen aynı servise gidiyoruz.
    Bende aynen senin gibi aldıktan sonra taktırmak istedim, garantiyi bozar falan dediler, baktımki bu benzin fiyatlarıyla böyle olmayacak gittim dışarda başka bir marka lpg taktırdım, taktırdıktan sonra fren ile ilgili bir şikayetim oldu, gittim servise baktılar, bunun garantisi lpg den dolayı bitmiş falan demediler, 5 kuruş para vermedim.
    Sonuç olarak aracın lpg'nin etkilediği, motor,elektrik ve yakıt aksamında bir sorun çıkarsa garanti ye girmeyecek ama lpg ile tamamen alakasız (misal amortisörler) konularda ise bakımları servise yaptırdığınız sürece garanti geçerli olacaktır.

4. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilgin için tşk ederim... dediğim gibi 8 gün oldu aracı... şuan bildiğim kadarı ile yakıt harici bir memnuniyetsizliğim yok... biraz beklesem mi acaba taktırmak için, herhangi bir arıza kusur çıkabilir mi? 15.000 bakımı maliyeti ne olur onu bir araştırmak istiyorum veya senin bilgin var mı hemşerim... sende mi sıfır almıştın aracı kullandığın zaman içerisin de mekanik bir arıza veya yakıt elektrikte arıza verdi mi? yardıcı olursanız sevinirim....

Düzenleyen : blueeyes_38

5. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Ben 2009 Haziran ayında 0 km olarak almıştım, LPG taktırmadan 1 sene kadar bindim, açıkçası aklımdan geçen varsa bir sorun o zamana kadar ortaya çıkar oldu. Ama motorda yada elektrik sisteminde herhangi bir sorun çıkmadı. 1 sene boyunca garantiden değişen 2 parça oldu, birisi arka kapı döşemesi fabrika çıkışı biraz yamuk idi, onu değiştiler, diğeri sağ ön cam kaldırma motoru çok sesli çalışıyordu onu değiştirdiler. Bunlar zaten lpg taktırsaydımda sorun yaratmazdı,yinegarantiden değişirdi.
    15.000 km bakımını yine bahsigeçen serviste Haziran 2010 da 200 tl ye yaptırmıştım. Fabrikasyon LPG li araçlara buna ek olarak 80-100 tl bir LPG bakım ücreti olduğunu biliyorum.

6. tuncay2

tuncay2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bende 2009 era var...çok yakıyordu 8800 de servise sormadan Konya'da Atiker taktırdım memnunum ... 3 gün önce Iğdıra gezmeye gittim... 60 TL lpg ile (hız 90-110) 370 km mesafe gittim.

7. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben aracı 5 aylıkken aldım 2010 era aldığımın 3.günü lpg taktırdım çokda memnunum bence hiç düşünmeyin her geçen gün size zarar
    zaten aklınıza lpg girdiyse mutlaka bir gün takdıracaksınız. bence geç olmadan takdırın + era lpg ile bana göre çok uyumlu bi araç. sorunsuz.

8. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    burda lpg 2.17 tl benim depo tamamen boş iken 71 tl'ye doluyor
    tamamen şehiriçi kullanım 355 km yol yapıyor.

9. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hangi lpg kitini önerirsiniz sorunsuz çalışan uyumlu olan sizce hangisi? tahmini maliyet nedir?

10. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Hyundai yetkili servisleri BRC yi öneriyor tahmini fiyat 1500 TL filan sanırım

11. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim 2.era 2 sinede atiker taktırdım gayet memnunum daha hiç bir sorun yapmadı. öncekini 1 sene bunuda 6 aydır kullanıyorum. bence brc ye 1500 vermeye gerek yok zaten atiker sorunsuz çalışıyor. ben 950 ye taktırdım 10 taksit 3 ayda erteleme vardı. simit depo. normal depo istersen 900 e kadar takıyolar.

12. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güle güle kullanın tşk ederim... bu lpg depolarını stepneye mi koyuyorlar? eğer stepneye koyuyorlar sa stepne lastik ne olacak bağaj ölmüyo mu?

13. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    eğer stepneyi yanında taşıyacaksan simit deponun bi anlamı yok.
    ben stepneyi taşımıyorum evde balkonda duruyor. genelde şehir içi kullandığım için gerek duymuyorum. gerçi artık şehir dışındada gerek yok. 10 tl ye lastik şişirici tamir edici sprey aldım. arabada duruyor. lastik patlasa bile seni en yakın lastikçiye götürür bu sprey.

14. hafizates

hafizates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de yeni 1.6 era aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum ama, garanti dışı kalması beni düşündürüyor, hyundai nin sitesinde fabrikasyon harici sonradan serviste takılan lpg lerin de garanti kapsamına alınması konusunda çok telep olduğu ve bu konuda çalışma yapıldığı yazıyordu. böyle bir gelişmeden haberi olan var mı acaba, ya da böyle bir durumun olma ihtimali var mı? kısacası beklemeye değer mi?

15. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Motora ait olan garantiyi öldürüyor, BRC 2 yıl garanti veriyor, motorda arıza olursa 2 yıl bizim garantimizdedir gibi bir yazı okudum... motor harici garanti devam ediyor...
    Bende yeni aldım düşünüyorum ne zaman taktırsam diye, biraz daha bekleyim diye düşünüyorum... motorda bir sıkıntı yaşanabilir mi diye...

16. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    arkadaşlar hyundai yetkili servislerinin taktıkları garantiyi öldürmüyor diye biliyorum...

17. Q lodost34 Q

Q lodost34 Q Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiçbir şey olmaz neticede lpg de bir yakıt sistemi bununda kontroolleri ve bakımları garantisi mevcut fabrikasyon çıkan çok marka var piyasada fiat,daçia vs keyfiniz ve cebiniz bilir benim araçta 2008 model taktırdım memnunum ve stepne yerinin orjinalliğini bozdurmayın bence silindir tüp arka koltuğa doğru yassı bi şekilde ve ince olanlar var hiç rahatsızlık vermiyor bence birde trafik kurallarında ceza yemeyin stepnesiz araç suçtur

18. blueeyes_38

blueeyes_38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai müşteri hizmetlerinden sordum ben 5 yıllık motor garantisi ölüyormuş.. ancak bayi kendisinden yapabiliyormuş garanti devamını... şehir dışında veya başka bir servise gitmen gerektiğinde garanti yok deniliyor...

Bu Sayfayı Paylaş