Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Garantinin Bozulması

'Sohbet' forumunda Zkryurc tarafından 28 Ocak 2020 tarihinde açılan konu

1. Zkryurc

Zkryurc Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Zekeriya uruç
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    2 yıl önce ikinci el olarak Hyundai i20 araç aldım araç 2017 çıkışlı 13.500 de 15 bin bakımı için garantiye gittim 2 yıldır araç bakıma girmediği için aracın garantisinin bozulduğunu söylediler bende yıl bazında değilde km bazında bildiğimi söyledim, ne yapabilirim? Araç yatsa bile her sene bakıma girmesi mi gerekir tavsiyelerinizi bekliyorum, Aracın garantisi 5 yıl diye görünüyor bakımla garantinin alakası var mıdır ?

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    periyodik bakım aralıkları her 15000 km veya her 12 ay olan periyotlar halindedir, en önce hangisi tamamlanırsa yetkili servise bakıma götürmeniz gerekir yani 12 ay geçtikten sonra yada 15000km yi doldurduktan sonra bakıma giderseniz garanti konusunda sıkıntılar çıkar, garanti dışı kalır.

15000-30000-45000-60000 km ler şeklinde gider yada km ile aynı sütunda 12-24-36-48 ay şeklinde gider hangisi önce gelirse periyodik bakım zamanınız gelmiş manasına gelir. Periyodik bakım tablosuna bakabilirsiniz pdf olarak kılavuz indirebilir yada aracınızın kullanım kitapçığından tabloya bakabilirsiniz.

Garanti şartlarının sağlanması ve garanti hakkının korunması için birinci temel kural yetkili serviste düzenli olarak periyodik bakım yaptırmaktır. Garantiden faydalanabilmek için ikinci en temel kural ise yaşadığınız herhangi bir problemin kötü amaçlı kullanım yada şiddetli dış etken kaynaklı olmamasıdır.

Otomobilin üzerindeki bütün parçaların garantisi 5 yıl değildir, akü 1 yada 2 yıl olarak belirlenir bazı elektronik parçalar multimedya vs 3 yıl olabilir, lastiklerin garanti süresi farklıdır.

Motor şanzıman yürüyen aksam kaporta boya gibi pekçok aksamı genellikle maksimum garanti süresine girer 5 yada 7 yıl ve 100000km vs. gibi.

Aracınızın garantisi konusunda Hyundai nin resmi internet sitesinden bakabilir yada kullanma kılavuzunuza bakarak detaylı bilgi öğrenebilirsiniz garanti konusu oldukça detaylı bir mevzudur.

Zkryurc ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben
    Ben 845 kmdiydi aracım. Geçen sene 12 ay dolduğu için bakıma girdim. Kapitalist sistem. Yatarken bile milletin cebinden para alan düzen. :)

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

Kullanım kılavuzunda yazıyor bu bilgi kullanalim kilavuzunuz yoksa keşke forumdan temin etseydiniz servis haklı km dolmasa bile ay dolunca gitmeniz gerekiyor

Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bazı servisler bu kuralı esnetip bakımla beraber devam ettirebiliyor...

Bu Sayfayı Paylaş