Tüm arkadaşlara merhaba, 2010 era 1.4 abs li 850 km de aracım var 01/2010 da trafiğe çıktı. Aracı alırken yakıtta fabrika verilerini baz aldım ama aracım çok yakıyor. Aracı alırken brc tüp taktırsaydım 5 yıl garantim bozulmuyordu , şu an fabrikanın belirlediği tüpü taktırsam taktırırsam aracımın 5 yıllık garantisi bozulurmu. Saygılarımla
Kendi başınıza taktırırsanız bozuluyor.. Ama servis sizi yönlendiriyor oraya takıtırrsanz heralde devam edior die biliorm...
Bozulmaz, bildiğim kadarıyla sonradan takarsanız garanti 2 yıl olacak bana öyle demişlerdi. Bir sorun emin olmak için.
ben bizzat servise sordum. Servisin seni yönlendirdiği yere gidersen 2 yıl garanti oluyor. Fakat bu garantiyi servis değil tüpü takan yer veriyor. Geriye kalan parçalar için hyundai garantin bozulmuyor
Kesinlikle bozuluyor.Plaka takılmadan önce taktırsaydın bozulmazdı ama şu an hyundaı servisi bile taksa yinede bozulur.Sadece yakıt sistemi ve motor garantisi birde lpgden kaynaklanabilecek elektrik arızaları.... Ama diğer boya-akü-teyp v.s bozulmaz
aracın yakıt sistemi, motor ve elektrik sistemi garanti dışı kalıyor. aynı hataya ben de düştüm. plaka takılmadan lpg takılsaydı garanti devam edecekti. çok yakmaya başlayınca lpg attırayım dedim. brc takılırsa garanti devam ediyor diye biliyordum. ama garanti bitiyormuş. ben de madem garanti bitiyor dedim brc yerine atiker taktırdım. çünkü atiker de 2 yıl garanti veriyor. önceki aracımda da atiker vardı ve çok memnundum. ayrıca brc yetkili servisi rizeye 45 km uzaklıkta. şu an arabamın motor, yakıt ve elektrik aksamında lpg den kaynaklanan herhangi bir arıazsı garanti dışı. diğer donanımların garantisi devam ediyor.
arkadasım aynı donemde bende aynı aracdan aldım senın km deyken km de 460 lıra yaktı tup taktırmaya nıyetlendım bu garantı muhabbetı yuzunden vazgectım sımdı aracım 1900 km de yakıt 380 lıra yakıyor kı rodaj ılerledıkce yakıt duser daha o yuzden bıraz daha bekleyın
sıfır km de lpg taktığım için şimdi çokçok daha mutluyum. günlerce takmak ile takmamak arasında kalmıştım. en sonunda doğru kararı vermişim demekki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Kesinlikle, sonradan taktırılan lpg yetkili orjinal servisinde ve BRC marka (fabrika orjinal anlaşmalı) dahi taktırsanız; garantinin öleceğini söylediler. o yüzden kıydım takside, biraz daha borçlanıp, fabrika çıkışlı yaptırdım.
hyundai sitesinden : http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=lpg-sss&menu_id=69&ordercolumn=0 anlaşıldığı üzrre bozuluyor.
kısmetse yarın sabah hyundai maslaktan teslım alıcaz arabayı.bizde lpg kiti taktırmak istioduk.1900 tl ödememizi istedıler.vazgectık.eger gerekırse size taktıralım önce benzini deneyelım dedik.plaka çıkmadan önce takmalısınız yoksa hyundai bile taksa garanti dışına cıkar dedıler.kısacası plaka çıkmadan önce hyndaiye taktırmalısınız ki garantınız iptal olmasın.aksi taktırde garanti bozuluyor..
lpg sonradan taktırdıgım halde garantiden birsürü parça değiştirdim... Hyundai, servislere bir genelge yayınladı eğer araçlarına sonradan lpg taktırmak isteyen müşterilerimiz var ise kendi hyundai bayiilerimizde taktırdığı sürece garantisi devam edebilmektedir diyee ama bunu siteye dökmemişlerrr nedensee...