Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Garantili Era'ma LPG taktırsam neler olur?

'LPG Sistemleri' forumunda MehmetOsmanoğlu tarafından 30 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. MehmetOsmanoğlu

MehmetOsmanoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar..

2009 model 1,4 Era sahibiyim... Aracım 11,500 Km de... Gerek benzinin pahalılığı gerekse akrabalarım, işyerim, çocukların okulları ve AVM ler yakın olduğu için aracı az kullanıyoruz. Bir senede yalnızca 4.000 km yol yaptım..

Ama benzine bu kadar para vermesem belki gönlümce hafta sonları ailece gezebilirim diye düşünüyorum...

Şimdi acaba diyorum ben garanti kapsamındaki aracıma LPG taktırsam (LPG kiti kesinlikle ATİKER olur..Çünkü ekonomik olarak daha pahalı bir kit almaya gücüm yetmez) aracımda neler garanti kapsamı dışında kalır... Garanti kapsamı dışında kalan yerler ileride benim başımı ne gibi ağrıtır...

Bu sorulara bilgi sahibi arkadaşlar cevap yazabilirse, benim durumumda olan başka arkadaşlar da bu paylaşımdan sanırım faydalanırlar..

Teşekkür ederim...

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumdan Okuduğum Kadarı İle Yakıt Sistemi Devre Dışı Kalıyormuş Herhalde...Motorda Olabilir Ama Forumda Gördüğüm Yakıt Sistemiydi..

3. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    benım bıldıgım brc takılınca garantı dısı kalmıyor hyundainın taktırdıgı sıstem zaten sende gıdıp brc taktırabılırsın yınede bı bayıye sor senın taktırdıgın garantı dısı bırakıyorsa bayıyle konusup onların onerdıgı ve bılgısı dahılınde bır brc servısıne gonderıyorlar

4. MehmetOsmanoğlu

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır öyle değil.. Hangi marka LPG kiti takarsanız takın garanti bozuluyor... Önemli olan aracı ilk alırken LPG kiti takılmış almak...

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O BRC Markasınında Bir Süresi Vardı 0 Km Aldıktan Sonra 1 Ay İçindemi Ne Takınca Devre Dışı Kalmıyordu Falan..Forumda Var Bunlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

6. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bır ara yıne sıtede okumustum brc servısıydı yıne kıt montajı yapıyoruz hemde garantı dısı kalmadan dıyordu ve bıde ısyerındekı bırı taktırdı bayıye gıttı onların bılgısı dahılınde brc taktırdı bozulmadı ama yınede bayıye sormakta yarar var yanlıslık olmasın tabı

7. holiday40

holiday40 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    senede 4bin km yapan biri için gereksiz

8. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Araca LPG kiti takılınca eminimki o 4000 en az 8000 olacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben 1,5 senede 43,000 km yaptım:) ya gezılıyor valla lpg gıbısı yok ınsanı gezmeye zorluyooo

10. MehmetOsmanoğlu

Alınan Beğeniler:
    1
    Benzine para yetişmemesi yıllık 4.000 km de kalmamızın sebeplerinden biri.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. khanshu

khanshu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 aydır lpg liyim. bende bu konuda araştırma yaptım. Sonuç: garanti dışı oluyor. fakat defransiyel gibi direkt lpg ile ilgisiz bir arıza yine garanti kapsamında oluyormuş. Ankara kuruçayırlı hyundai; kendisine taktırırsam ve bakımlara da oraya gidersem iyi niyet garantisi devam eder diye bir şey önerdi. Ben de bu garanti sadece o bayi ile kısıtlı olduğu için vazgeçtim. Ankara brc anabayi mavidenizlerde taktırdım. Çok şükür sorun yok. Zaten sıfır hyundailer de çoğu orada takılıyordu.

12. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Arkadaş az km yapmasının ekonomik nedenler olduğunu açıklamış , konuyu detaylı okursanız görebilirsiniz . Zaten kendisi de sizin mesajınıza alıntı yapıp cevap vermiş .

Konuya gelince biz de düşündük acaba lpg taktırsak mı diye yıllık 5-6bin km yol yapıyoruz benzini fulleyip denedim şehiriçi 30krş gibi bir rakam çıktı , yıllık bu yakıta göre bi hesaplama yaptım gördüğüm lpg fiyatını anca 3-4 yılda amorti edebiliyoruz . Eğer uzun süre kullanmayı düşünüyorsan garantiyi umursama lpg taktır ya da çok aklın takılıyorsa fabrika çıkış lpgli bir era bulabilirsin .

13. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş tanıdığın bir hyundai bayisine git ve durumu izah et. Onların bilgisi dahilinde aracına LPG taktır. Ben öyle yaptım. Bazı sistemler garanti dışı kaldı ama servis sıkıntı olmaz eğer olursa sorun LPG den değilmiş gibi hallederiz diyor. Zaten benzini ve LPG yi temiz bir yerden alırsan hiçbir sıkıntı olmaz. Kafanı takma. Taktır LPG yi bak keyfine. İnsan 325 km yolu sadece 45 TL ye katedince değerini anlıyor LPG nin.

Bu Sayfayı Paylaş