2008 model 62000 km dizel getzi alalı 2 ay oldu. turbosundan çok hafif ıslık sesi geliyor.Islık sesinden daha çok ambulans sesi gibi.Bu ses daha çok 2000 devir civarında ve ayağımı gazdan çekince daha yoğun.Arabanın çekişi normal(3000 devirde 140 yapıyor) Ayrıca egzosdan duman çıkmıyor.Özel servis turbo arıza yapmaya başlamış.Gittiği yere kadar git dedi.Hyundai resmi servis ise garantiden değişmesi gerektiğini söyledi.Kabul ettim ve şu an merkezden onay maili geldi. parça bekliyorum.Size sorularım: -Bu km de turbo arızası erken değilmi? -Gerçekten turbo arızasımı yoksa hortum yada yan ekipmanlar olabilirmi? -Böyle ne kadar gider? -Değişimden sonra aynı performansı alabilirmiyim? -Dışarda bakım yapılmışsa bu garantiden faydalanabilirmiyim?( arabayı yeni aldım geçmişini bilmiyorum) Başından turbo arızası geçen ve garantiden değştirenler var ise yardımcı olmalarını rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler...
62 bin km erkern tabi ama sizden önceki sahibi nasıl kullanmış bilemessin turbonun en büyük düşmanı motoru çalıştırır çalıştırmaz gazlayıp gitmektir en az iki üç dakika turbunun yağlanması için beklenmeli.servis garantiden değişecek dediyse problem yok bir an evvel değiştirin faydası olur zararı olmaz.en azından yenilenmiş olur.
Valla pek iyi kullanmamış heralde.Bu km de gitmez yoksa turbo.Aracı geçici süreliğine almıştım.Astrayı satıp aldım.Ama çok beğendim açıkcası . Kalıcı olmasını isterim açıkçası.İnşallah bakım serviste yapılmıştırda garantiden değiştiririz.
kullanıma bağlıda turbo arızası verebilir km çok ta önemli değil merkezden onay maili geldi ise iş bitmiştir aracınız hala garanti kapsamındadır gerçekten turbo arızasıdır ve değişecektir serviste yapılan işler garantilidir sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum aynı performansı hatta dahi iyi bir performans alabilirsiniz bizim gürcanbulut arkadaşımız erasının turbosunu garantiden değiştirmişti
O zaman parça gelince yeni bir turbom olacak inşallah Bu aracı geçici bir süre için aldım ve hyundaiden bu performensı beklemiyodum.Artık bunu uzun süre kullanıp bi hyundai daha almayı ciddi ciddi düşünüyorum.İ 30 yada elantra
Bu km normalde erken fakat benim aracım dada 32000 de turbo garantiden değişti ve sıkıntı fabrikasyondu. Islık sesi hostumlarla alakalı değildir muhtemelen. Bu şekilde ömrü çok olamayacaktır. Değişimden sonra ayni performansı ben aldım. Sizde aynı performansı alırsınız. Dışarıda bakım yapılırsa aracın garantisi biter ve garantiden degisiklik yapılmaz. İnşallah onceki bakımları yetkili serviste yapılmıştır. Samsung Note II Cihazımdan gönderildi...
Gürcan arkadaşım teşekkürler bilgilendirdin.Benim garanti konusunda demek istediğim şu: dışarda yapılsa bile artık merkezden onay gelmiş ve parça yola çıkmış durumda.Hafta içi parça gelince motoru açtılar bakım dışarda yapılmış.Bu saatten sonra sorun çıkarmaları zor deilmi.Bu biraz komplo teorisi gibi oldu ama, bi olasılık.Bu durumda parça gerimi gider.
erkenmi geçmi bunları boşver garantiden değiştirdiklerine dua et bence ayrıca performansta v.s hiç bişey olmaz,birde zaten aracın bakımları dışarıda yapılsaydı aracın garantide olmazdı dolayısıyla servis garantiden parça değiştirmeyi kabul etmezdi.
Siz Hyundai Assanla hiç görüşme yaptınızmı konuyla ilgili? (ŞAyet yaptıysanız Müşteri Temsilcisi konuyu dinledikten sonra zaten ilk olarak Plakanızı sorar..Ya da biliyorsanız ŞASE No sunu..Ve oradan aracınızın garantisinin olup olmadığını görerek size bildirir..) Ki; Aynı işlemi bulunduğunuz yerdeki Yetkili Hyundai Servisi de yapar..Ruhsatınızı isterler ve aracın garantisinin devam edip etmediğini söylerler.. Araç 2008 modelse yıl olarak Garantisi bitmiştir.. Fakat Km garantisi devam ediyordur..(Henüz 100.000 Km olmamış) Parçanın genel merkezden yola çıktığını,Merkezden onay e-mailinin geldiğini söylüyorsunuz..(Bu durumda zaten kafaya takacak bir durum yok demektir) Bırakırsınız aracınızı..Şu tarihte gel al derler..Aracı almaya gittiğinizde güzelce yıkanmış halde alır ve dönersiniz.. NOT: Madem hazır Turbo ile uğraşırken servise gittiğinizde (Garantiden değilde ücretini benim vereceğim şekilde değişmiş olsaydı) İşçilikle beraber Turbo fiyatı kaç lira diye sorarsanız sevinirim..Fiyatı bakımından güncel bir bilgimiz olsun en azından..)
Pardon mesajınızı sonradan gördüm Dışardan bakım yapılmış olmasını motoru açınca anlıyacaklarını sanmam. Onlar için önemli olan gerekli KM lerde serviste bakım yapılmış olması. Siz her 15.000 km de bir servise gittiyseniz herhangi bir sorun yok. Gitmediyseniz zaten garantisinin bittiğini sistemden görmüş olmaları gerek. He görmediler ve garanti üzerinden değişim oluyorsa sesini çıkarma derim Olduki turboyu değiştirdikten sonra sorun çıkardılar. Diyeceğin şey çok basit, "bana garantiden değişim olduğunu söylemiştiniz" dersin olur biter...