Merhaba arkadaşlar 2013 model i20 aracın 3. sahibiyim benden önceki sahibi aracın bakımlarını yağ vs. dışarda yaptırmış lakin normalde aracın garantisi 1 sene daha devam etmesi gerekiyor. Benim merak ettiğim bakımları dışarda bile yapılmış olsa garanti vs devam eder mi ?
çok zor, bazen normal bakım zamanını birkaç bin km geçerse kabul ediyorlar ama uzun süreli olarak bakımlar servis dışında yapılmışsa garanti devam etmez.
ediceginin sanmıyorum sonucta dışarıdan bir el araca degmiş. onuda anlamış degilim. adam 0 araba alıyor 5 sene garantisi var gidiyor dısarıda yaptırıyor herşeyini kardeşim ya arabanın bir yerinde bir arıza cıkarsa garantiden degişmek varken neden bozduruyorsunuz bana göre 0 aracın anlamı o zaten 5 sene kafan rahat oluyor. kolay kolay usta yüzü göstermiyor göstersede garantiden degişiyor cebinde kalıyor paran...
bundan sonra bakımlara giderse ve değişmesi gereken bir şey tespit edilirse iyi niyet garantisi devreye girer. bakıma gitmez ve arıza durumunda giderse garantiye sokmazlar.
internette yetkili servis periyodik bakım fiyatları yazıyor. maalesef çok fazla, çok fahiş. türkiyede satılan araçlar arasında en pahalı yetkili servislerden birisi oldu hyundai. ister dolara endekleyin, ister euroya, 10 yıl öncesine göre bakım fiyatları %100 arttı.