Arkadaşlar herkese merhaba. 2014 model i20 1.2 benzinli bir aracım var ve bu benim ilk aracım olduğundan bakım garanti gibi konuları bilmiyorum . 15 bin bakımı geldi ve garantisi bozulmaması için bakıma gitmesi gerekiyormuş. Fakat ankara da 420 lira istediler bakım için ve yağ cam suyu filtre gibi şeyler değişilir bakımda dedi servis. Ben inanıyorum ki 100 liraya hepsini dışarda yaptırırım fakat bunlar hemen garanti dışı kalır diye tehdit ediyolar da bu garanti tam olarak ne işe yarıyor ? Herhangi bişey olduğunda zaten parasını verip yaptırıyoruz eğer ki fabrika hatası varsa araçta sonradan çıkan, firma hatayı değiştirmek zorunda değilmi garanti olsun ya da olmasın ? Kusura bakmayın uzun oldu biraz .
siz şimdi dışarıda yağını ve filtrelerini değiştirebilirsiniz. fakat daha sonra motorda bir arıza meydana geldiğinde servis uygun yağ koyulmamış ya da orjinal filtreler kullanılmamış şeklinde savunma yapabilir. benim tavsiyem garanti süresi bitene kadar servise götürün fakat bir kaç servisten fiyat alın hatta bazen indirim dönemleri oluyor bahar kampanyaları vs. bu tarz kampanyaları da takip edip daha ucuza getirebilirsiniz. garanti bittikten sonra da orjinal filtrelerini yine servisten alıp dışarda iyi bir ustaya kaliteli bir yağ ile bakımını yaptırmanız. eğer ben servise o kadar para veremen derseniz de bakımını yine bu şekilde orjinal filtreleri kullanarak yapmanız sizin adınıza iyi olacaktır. filtreler servislerin yedek parça bölümünden alınabilir.
garantiyi bozmayın bence yarın öbürgün bir parça arızalandığında kullanıcı hatası değilse garantiden değişiyor ama araç garanti dışı kalınca ücret ödemek durumunda kalacaksınız
Cevaplara teşekkür ederim arkadaşlar. Peki neleri değiştirmesem olur bu ilk bakımda? Mesela klima filtesi değişecek dediler klimayı ne ara kullandımda filtresi kötü olmuş olacak bunun gibi ben değişmesini istemiyorum diyebileceğim ve arabanın motoruna benzin tüketimine frenine vb. önemli yerlerine zararı olmayan? Yani diyeceğim en ucuz yollu sırf garantisi bozulmasın diye neleri yaptırabilirim?
merhaba, benim de i20 aracımda bu bakım olayı çok kafamı kurcalıyordu. ankaradayım ben de aynen. neziroğlundan başladım aracı ordan aldığım için sırayla hepsini aradım en ucuz fiyatı şaşmazdaki yıldırım verdi. son iki bakımdır oraya götürüyorum. neziroğlu en pahalı olandı sanırım artık servis hizmeti vermiyor diye hatırlıyorum. hepsine tek tek telefon edin pazarlık etmeye çekinmeyin.
arkadaş bu servislerde aralarında oturup konuşup anlaşmışlar gibi 5/10 tl fiyat kırıyorlar hadi ucuz olanına götüreyim desem aralarında 45 km var yaktığım yakıt daha masraflı (bu arada Kocaeli de ikamet etmekteyim)..... bir daha garantili arabamı ? ASLA (tabiki bu benim tercihim....)
Bana kalırsa aracı alalı zaten 1 sene olmuş.Kronik bir sorunu yok belli ki.Bakımlarını dışarıda yaptır bence.
sıfır araç ların hepsi garanti bakımlı çıkıyor.en uzun olanıda Hyundai veriyor.bu süre zarfında yol yardımı da yapılıyor.Belli km dolarsa garanti bakımına,,,km dolmassa yıllık bakımına gidiliyor.Karar size kalmış düzenli garanti bakımlarını servise yaptıracak olursanız Motor,,Şanzuman ,,,,vb pahalı tutacak arızalar ve diğer küçük şikayetler (ordan burdan ses geliyor) bile ücretsiz garanti kapsamında yapılmakta olacaktır,,servis sizi ''''''''''garanti bakımlarını yaptırmassanız garanti dışı kalır'''''''''diye tehtid etmemiş uygulamayı anlatmıştır..hyundai servisi dışındaki tüm dış müdahaleler aracın garantiden çıkmasına sebep olur. KENDİMDEN ÖRNEK VEREYİM:::::::: Aracım 22 binde 3.yaşında baskı,balata bitti,,,,,kullanım hatası diyerek başından savabilirdi,,Garantiden değiştirildi,,,,,,,,,,,,,30 km de direksiyonda 2-3 sn süren sertleşme eps arıza ışığı yanmasa da,,bağlanılan pc de arıza çıkmasada elektoronik devre ve motorun bulunduğu direksiyon kısa mili GARAN tiden değişti,,,,Bu iki küçük operasyonun GARANTİ olmasa bana maliyeti 3000 tl cik,ti,,,,,,,,,Gerisi size kalmış.
Garantinin çok ekmeğini yedim, bi kere servise kafanız rahat gidiyorsunuz, yani Bakım dışında masrafınız olmuyor gibi düşünün. Hyundai garanti konusunda bana hiç sıkıntı çıkartmadı, bakımları serviste yaptırın kafanız rahat olsun dışarıda işten biraz anlamadığınızı çakarlarsa her türlü yan sanayi parçayı orjinal diye takarlar. Sözün özü kendinize blue kart çıkarttırın, sürekli aynı servise gidin, kampanyaları kovalayın, pazarlık yapın ama servisten şaşmayın Bir de bakımı sadece filtreleri yada parçaları değiştirmek olarak düşünmeyin servise giren araç sürekli kontrol ediliyor dışarıda filtreleri değiştirirsiniz ama Aracın geri kalanından bi habersiniz