Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

galiba amortisör patladı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda polimer tarafından 30 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu akşam üstü arabamı yıkatırken yaklaşık 20 metre arkada gölge bir yerde duruyordum. Birde baktım ki araç sola doğru eğik gibi duruyor. Şöyle bi salladık arka tarafı tek tek. Sol taraf rahat bişekilde salınıyo ve küt küt diye vurma sesi var. Sağ taraf daha sert ve o vurma sesi yok. Sizcede amortisör patladımı acaba. Birde patladıysa bu amortisörleri çift olarak değiştirmek dahamı faydalı olur acaba. Orjinal çıkanlarla sonradan takılanlar aynı olmaz ve uyumsuzluk olur diye korkuyorum. Valla benim gibi bi adamda bunlar patlıyorsa herkeste patlar. O kadar itina ediyorum ama demek sakınan göze çöp batar boşuna dememişler.

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Verdiğin bilgiler amortisör patlağını doğruluyor.
    Değişim durumunda tek te olur ancak kısa süre sonra diğeri bozulacak yani kısır döngüye girecek.
    çifti değiştir. Diğerini atma
    tek arıza yaparsa beraber değişir :)

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracın marka ve modeli ne ? Arkadaşında Admire modelinin arka amortisörleri patlamıştı ve içindeki yağlar sızmıştı. Sizde emin olmak için lastikçiye v.s gidip baktırmanızı öneririm...

5. polimer

polimer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era 1.5 crdi 2008 model. Amortisörler gazlı tip diye biliyorum

6. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    öyle demeyin. bizde birde anadol var. araç durduğu yerde amortisör değiştirtti bakımda.

7. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle tek olarak değiştirmeyin, bu aracın yol tutuşunu etkiliyecek Allah muhafaza kaza bile yaptıracaktır..

8. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    geçmiş olsun benim arka amortisörler garantiden değişmişti şansınızı deneyin derim .

9. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ha bu arada önce sağ değişti problem geçmeyince sol değişti sonra anlaşıldı problem amortisör değilmişhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle garantiden değiştirtin...olmadı bağırıp çağırın bu nasıl araba amortisörü patladı diye...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Yeni konu açmak istemediğim için mevcut konudan devam etmek istedim.Malesef kış geldiğinden beri getzin sorunları bitmek bilmedi geçen hafta patlattığım sağ ön lastikten sonra bu sefer de sağ arkaya çivi girmiş fakat esas sorunum bu değil.Dün eve dönerken arabanın arkası inanılmaz bir şekilde en ufak kasiste bile zıpzıp zıplamaya başladı öyle şiddetli zıplıyodu ki tavandaki anten bile tavana tak tak yuruyodu arabanın arkası zerre esneme yoktu tak diye vuruyodu teker indim sağa çektim bi baktım arabanın sağ arkası bildiğiniz sanki arabayı basmışım gibi basık duruyodu sola baktım normaldi sonra lastik için lastikçiye gittim amortisörün patladığını zaten biliyodum lastik tamir edilirken ustaya dedim emin olmak için bi bak diye o da baktı amortisör patlamış dedi.Malesef bi de başıma bu çıktı şimdi ...Benim sorum bu amortisörün tamiri olduğunu biliyorum ama çıkmasını 50 60 liraya takıyorlarmış dedi usta ben internetten baktım monroe marka 83 lira tamirin fiyatını ve tamir yaptırırsam da verim alırmıyım bilemiyorum siz olsanız ne yapardınız bu durumda hangi seçeneği seçerdiniz

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Malesef o amortisör ün aynisini bulamazsiniz serviste dahi Maysan Mando marka vardır. Monreo, Kyb amortisör alın orjinal amortisör den daha iyidir. Getz amortisöru tamir ettirmeye değmez bence.

13. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dediğiniz gibi yapıp galiba monroe alıcam yapıcak bi şey yok gibi ama bi şey merak ediyorum mesela bazı yaylar farklı araçlara da uyum sağlıyor ya mesela atıyorum honda yayı hyundaiye oluyor bu amortisörde de aynı durum varmı acaba bi konuda getzin sert zıplatan yay sorununa tempra yayı takarak çözüm bulmuşlar acaba dedim amortisörde de öyle bir şey olabilir mi

14. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bugün arabanın amortisörlerine tekrar bakayım dedim dün sorun devam ediyordu bugün sürdüm ilginç bi şekilde ne zıplattı ne ses geldi lak lak diye bilerek kasislerden falan geçtim hatta ama bi sıkıntı kalmamış aynı eski haline dönmüş indim sol arkaya da baktım sağ arkaya da yani bozuk olan tarafa da ama lastiklerin seviyeleri de aynıydı sağ taraf basık durmuyodu .Ankarada baya bi zamandır hava gündüz dahi -6 7lerde dolaşıyo geceleri -17 derecelere kadar bile iniyo ama bugün hava gündüz +6 dereceydi gayet iyiydi acaba diyorum ki bu amortisörün donmuş olma ihtimali var mı yani yağlı mı gazlı mı bilmiyorum amortisörlerim ama ben soğuk havadan dolayı böyle yaptığını düşünüyorum yoksa kendiliğinden geçmesi başka ne sebepten olabilir ki resmen arabada esneme sıfırdı lak lak vuruyodu yere basılmış gibiydi ama hiçbir şeyi kalmamış bugün

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    mümkün bence. sıcaklık azalınca lastikler sertleşir esnemesi azalır bir nebzede olsa sese neden olabilir. mesela bugün sabah Adapazarı'na gitmek için yola çıktım sıcaklık +13, +15 arasıydı araç gayet sessiz esnek konforluydu dönüşte sıcaklık +1, +2 ye düştü konfor azaldı diyebilirim. aynı şey amortisörler hatta aracın kendisi için bile geçerli olabilir, sıcaklık arttıkça parçalar genleşir boşlukları azalır, esneme kabiliyeti artar bu olaylar bazı seslerin azalmasına neden olabilir.

16. KAFKAS TÜRKÜ

KAFKAS TÜRKÜ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    .
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    =)))

Bu Sayfayı Paylaş