MERHABALAR HERKESE SELAMLAR DOSTLAR ARACIM 2006 FX COUPE ELANTRA İLE AYNI MOTORA SAHİP 1.VİTESTE KALKIŞI YAPIP YÜKSEK DEVİRDE TAM 2 YE ATACAĞIM SIRA VİTES ZOR GEÇİYO YADA GACIRT DİYE SES GELİYOR DÜŞÜK DEVİRDE SORUNSUZ BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR BU DURUM BAŞINA GELEN VARMI ? İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Büyük harf başlık ve mesaj yazılmıyor düzenlerseniz sevinirim. Balata ayıramıyor olabilir D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
vites değişimi çok fazla yüksek devirde yapıyorsanız debriyaja bastığınızda motorun yüksek devrinden prizdirek mili üzerinde fazlaca stres oluşuyordur vites dişlisi senkromeç yerine oturana kadar hala üzerinde yüksek miktarda tork yükü kinetik enerji olarak kalıyor ondan olabilir, biraz daha düşük devirlerde vites geçişi denedinizmi diyeceğim denemişsinizdir ama kaç rpm devirde vites değiştiriyorsunuz kaç rpm de bunu yapıyor hangi devirde yapmıyor? bir alt devrin vitesini bekliyormusunuz yoksa devrin düşmesini beklemeden değiştirince yapıyormu? onu öğrenmemiz gerek, sequential tip sıralı yada yarı otomatik tipte vites değişimi olmayan birçok otomobilde bu olay olur benim getz te ve daha önce kullandığım accent te 5500 rpm deviri geçince vitesi ikiye takmak çok komplike bir hal alıyordu ama 5000 devirde sadece zıplama ve sallantı ile vites geçiyordu. Ama 3000-4000 devirlerde bile cart lıyor ise yan sanayi debriyaj taktırmaktan yada hidrolik debriyajdaki bir problemden sistemde hava olması gibi şeylerden bile olabilir.
Bahsettiğiniz durum debriyaj seti degisiminden sonra olduysa, belirli bir km yada zaman kullandiktan sonra vites halat ayarı yapılmaktadır. Misal 500 km civari bir yol yapıldıktan sonra. Diğer husus ise debriyaj seti marka ve kalitesi ve volantın yüzey durumu ve işçilikte önemlidir. Debriyaj rulman boyu genelde iki tipi vardir Valeo markasinda usta buna dikkat etmez ise aksaklıklar çıkabilir.
ilginize çok teşekkürler araç aldığımdan beri bi 2. viteste 5 bin devirin üstüne çıkınca 2 ci vitesi resmen bırakmıyo bana vermiyorum sana der gibi ama 3 ile 4 bin devirlerde sorunsuz ama o zamanda araçtan keyif alamıyorum malumunuz araçata 7500 rpm ye kadar kesici yok bu yüzden birazda motor kasayı ozaman karşılamkta sadece 2 de sorun yaşıyorum büyük ihtimal sekromeçden denilmekte çünkü debriyaj setim vailonun seti kendi gözlerimle gördüm çıkan daha dandikti ama çözemedim işte zaten ben bu aracı pazar günleri kullanıyorum günlük kullanımda değil araç 70 binde bu sürüş keyfinide kaybedince canımı sıkmakta ilginize çok teşekkürler