arkadaşlar aracım 2010 accent era olup brc lpg'lidir. depo simit depo olu 32ltdir. sorum şu ben her zaman petrolde depoyu fulluyorum.birisi bana dedi ki gaz donar fulleme dedi.ne kadar doğru bilmiyorum.acaba gerçekten gaz donar mı ? doğuda malum havalar çok soğuk.
gaz donsa dünya bilim tarihine geçersiniz o zaman havadaki oksijeninde donması gerekir neticede oda bir gaz çeşidi
kis mevsiminde lpgdeki propan gaz orani yükseltilmesi sart, bu sayede - 30° dereceye kadar sorun olmaz. sadece sirf bütan gazı 0° altinda donmaya baslar.
Aslında ben gazın donam noktasını şaka amaçlı yazdım, çünkü lpg donmaz ama büyük ihtimalle gazın şamandıra sistemindeki mekanizma donuyor, bu nedenle tankın üstündeki multivalf lpg akışını kesebilir. yani aşırı soğuklar olumsuz etki edebilir. lpg sıvı halde de olsa sıcaklık düştükçe küçülür.ama 20 derece sıcaklık farkında %2yi bulmaz bu küçülme
donma derken −0,5° de sivi oluyor demek istedim aslinda, ha donmus ha sivi kalmis lpg sisteminde iki hali ilede calismaz.Aeresol özelli düsük derecelerde kalmiyor, yani basinc uyguluyamiyor. Düzenleyen : Giga
depodaki gaz değil beyin yada beyne giden hortumlar soğuktan normal sıcaklıga ulasana kdr lpgye gecise izin vermez sıralı sistemin özelliği bu karbüratörlü olsa beyin dondumu sıcak suyu getir hemen
lpg(sıvılaştırılmış petrol gazı) donması mümkün değildir...fakat bu gazın cihazlarda kullanılması için buhar haline gelmesi gerekir...çok soğuklarda gaz sıvı halde kaldığı için onu sisteme yürütecek bir güç kalmayınca sistemde aksamalar olur...her zaman bu yakıtı oda sıcaklığında kullanın denilir...sonuç olarak dışarısı -25 derece ise bütün sistem -25 derece olur...donmasa bile sistemde aksamalar oluyor...araç benzinle çalışıp ısınsa bile benim araştırmalarım çok soğuk havalarda gaza fazla basıldığında depodan gelen gaz soğuk-buharlaşmamış-çiğ olduğu için çekişde gecikmeler yada kesilmeler oluyor...ister dondu diyelim ister donmaz diyelim sonuçta çok soğuk havalarda verimli bir yakıt değil..ama depoyu veya bagajı ısıtabilecek bir sistem uygulanırsa çok güzel olabilir...
yorumlarınız için çok teşekkür ederim.çok şiddetli soğuklarda benzinde kullanmak en iyi çözüm diye düşünüyorum.