arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var bundan 1 ay önce kadar özellikle yüksek süratlerde fren yaptığım zaman uğultu şeklinde korkutucu bi ses geliyordu bana baltalardan dediler bende değiştirdim ses nerdeyse yok oldu ama şimdi yine 140 150 km süratlerde fren yapınca acayip bir uğultu geliyor ve araba bana hiç güven vermemeye başladı balataları yeni değiştirdiğime göre acaba disklerimde bir yamukluk olabiliirmi yada sebebi ne olabilir bu arada fren mesafesi baya bi uzun gibi geliyo bana
disklerde yamulma varsa şayet duracağınız zaman direksiyonda titremeye sebep olur..sorun baska bir şey olabilir..
orjinal balata kullanıldı ama bide fren merkezi böyle bişeye yol açmaz herhalde.Bayramın 2 .günü izmite gittim 3.gün döndüm dönerken otobanda 130 km ile giderken fren yapmak zorunda kaldım ki öyle panik fren falan değildi sadece biraz sert dokundum uğultu ilkanda başlayıp pedalı bırakana dek artarak devam ediyor yani en son bırakmaya yakın ses korkunç bi boyuta ulaşıyo.Birde 1 ay önceki balatalarımda da aynı problem vardı yenilerinde de Düzenleyen : mustekin77
arkadaşlar benim 2004 model elentra GLs aracım var ani firenlerde ayağımın altında taşlar varmış gibi fren pedalı acayip durum alıyor her zaman olmuyor, bu durum sizce bu normal mi?
bu uğultu nasıl bir ses tam olarak. sürtünmemi ince mi kalın mı önden mi arkadan mı geliyor vs.. arkadaşlar da belirtmişler disklerde yamukluk olsa direksiyonda hatta fren pedalında titreme(vuruntu) olur, bizzatbaşıma geldi.durum karmaşık gibi. yani bu ses balataları değiştirince neden gitti ve 1 ay sonra neden geldi.balata disk dışında fren sistemiyle ilgili desek sesin devam etmesi gerekirdi yenileri taktıktan sonra. bana balataları diske sıkıştıran sistemden geliyor gibi... ancak basitçe bir sorun oludğuunu düşünüyorum. baktırıp kurtulun sorun etcek bişey yok.ha bu arada diskler incelmiş olabilir bir ölçttürün Düzenleyen : alpozturk2002
yanlış anlaşılmasın bebek varken 90 km yi asla geçmem zaten hanım da hızı pek sevmez ama otobandayken aracın dönem dönem o hızlara çıktığı oluyor
0546 242 36 51 0536 931 96 10 Bu numaralardan bana ulaşabilirsiniz, hatta yarın gideceğim san. isterseniz sizde gelin...
dönen bişeyin balans bozukluğu gibi bi uğultu şeklinde o yüzden disklerden şüphelendim ses tamda balataların alışma süresinden sonra tekrar geldi sürtme sesi gibi şimdi tamda tarif edemiyorum.hafta sonu gösterecem artık
En iyisi çoşkun abinin dediği gibi iyi bir frenciye gitmen olucak yorum yapmak gerekirse benin düşüncem disklerde problem var balatalar yeni değiştirmişsin 1 ay sonra aynı ses yine gelmeye başladı diyorsun buda balataların disk'e göre şekil aldığını ve ötmeye başladığını gösterir diskler balataya göre daha sert oldugu için balata disk'in üzerindeki oluşan kanallara göre uyum yapmıştır ötme nedenide bu olabilir disklerinde değiştirmek gereke bilir ama disklerde yanık olabilir ani ve fren ve uzun süre ayağın frenlerde kalarak istem dışı oluşan birşeydir bu fren diskleri yakmış olabilirsiniz buda frenlerde ötme ve tutmama yapabilir eger disklerinde et payı varsa torna tesfiyecide iç dış olarak sildire bilirsin balatalarda taşlıyarak düzelte bilirsin bu iki uygulama yapılırsa iki parça birbirine uyum yapana kadar frenler biraz zayıf olucaktır alıştınmı birbirine frenler eskisi gibi iyi olucaktır ama ilk önce frenciye göstermen en sağlıklısı olucaktır bu sadece benim görüşümdür.
Merhabalar. arkadaşımda 2006 getz vardı aynı uğultuyu onun aracında da vardı. Bu sesi özelikle yüksek hızlardan inerken boş viteste yapıyordu araç. Arabayı fren ustasına götürdüğümüzde balataların yanmış olduğunu ve özellğini kaybetmiş olduklarını söledi. Buna neyin sebep olacağını sorduğumuzda kendisi çok uzun süreli yapılan frende balatalrın fren sisteminin dizaynı sebebiyle soğamadığını söyledi....Saygılar