Arkadaşlar benim Era da frenlere basınca tısst tısst diye ses geliyor. sanki disklerde çizik varda balata o çiziğe geldiğinde ses çıkarıyor gibi. Anlamadım araç 2009 model ve 18 binde. sizce sorun neden kaynaklı olabilir.?? Bayramda yola cıkacam bi sorun yaratır mı?
Fren pedalına kısmi basmalarda öğütülme sesi gelebilir. Daha kuvvetli basıldığında bu ses kesiliyorsa bir onarım gerektirmez. Düşük hızlarda ve kaba yolda hareket ederken frenleme esnasında gelen çıtırdama sesi, kaliper ile pabuç arasındaki boşluktan dolayıdır.
frene hafif bastıgımda geliyor biraz daha fazla bastıgımda ses kesiliyor. zaten 2-3km yaptıgımda ses daha da azalıyor.
Aynı sorun bendede var.Özellikle sağ arka tekerden.Ben lastikçiye arka kanpanaları açtırıp hava tutturdum bi süre ses kesildi ama şuan yine başladı..
aslında bende de balata bitmiş gibi sürtünme sesi geliyor. ama bu ses yavaşlamaya başlamak için hafif frene dokunduğum zaman geliyor. yani biraz daha fazla frene basınca ses gelmiyor.
Disklerinizin üzerinde oluşan oksit ve paslardan kaynaklanıyor. Yolda giderken yarım şekilde frene basın. Isınınca ses kalmayacaktır. Eğer ses devam ederse diskleriniz bozulmuş demektir. Düzenleyen : Burak
https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifevet bu şekilde oluyor. diskleriniz ısındığı zaman sesin kaybolması lazım .
ara sıra kullanılan balata spreyi'de bir nebze işe yarıyor ama rutubetli yerlerde yinede çözüm değil.
Sesin sebepleri şunlar olabilir : Balatalar aşınmıştır.Pabuçlarda çarpıklık vardır.Pabuç perçinleri gevşemiştir.Kampanalar aşınmıştır.Sıkıntı ediyorsanız servise bir uğrayın. selamlar.saygılar.
sıfır aldığım eranın sağ arka balatası aldığım günden beri cızır cızır ses yapıyor, araç 21.000 km oldu halenses devam ediyor