Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Frenlerden Gelen Düdük Sesi Ve Motordan Gelen Hırıltı Sesi

'Sohbet' forumunda Aleko16 tarafından 6 Ekim 2017 tarihinde açılan konu

1. Aleko16

Aleko16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Ali Özçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Benim 2010 model 1.6 ERA aracımdan fren yaptıkça kuş sesine yada daha doğru bir ifadeyle düdük sesine benzer sesler geliyor. Hani ağzınızda düdük varmışta fren yaptıkça çalıyormuş gibisinden bir ses. Birde hızımı 100'e getirince motordan tırlama sesi geliyor. Hani başımızın üzerinden bir planör geçer de sesini duyarız ya aynı ona benzer bir ses geliyor motorumdan. Geçtiğimiz günlerde aracımın alt motor kapağı (motor koruma kapağı) Karter koruma olarak da biliniyor işte bu parçam kopmuştu acaba ses bundan dolayı mı geliyor diye epeydir düşünüyorum. Motordan gelen bu hırıltı sesi ile fren yapınca düdüğe benzeyen bu sesler acaba neden kaynaklanıyor olabilir?

2. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Frenden gelen ses frene basınca yada ayağınızı frenden çekerken gelir. Kaliperdeki fren pistonundan gelir. Çok kafaya takılacak bir şey değil. Benim sağ önden geliyordu. Frenden ayağımı çekince gelirdi. Şu aralar duymuyorum.

Aleko16 bunu beğendi.
  3. Aleko16

Aleko16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Ali Özçelik
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bugün 180 TL verip yaptırdım arkadaşlar sorun sol ön bilye dağılmış ses ondan oluyormuş.

Bu Sayfayı Paylaş