arkadaşlar dikkat ediyorum yaklaşık 3 haftadır aracımı ilk çalıştırmadan sonra bastığım ilk birkaç frende hızım 30 km/h ve altına inerken ön taraftan (sanırım disklerden) ses geliyor..gelen sesi tarif etmem gerekirse biten balatada gelen ince ses gibi değil..birşey dönerken başka birşeye sürtüyormuş gibi..fakat ne hikmetse biraz yol alınca frene bastıktan sonra (hangi hızda olursam olayım) ses gelmiyor...direksiyon düşük ya da yüksek hız da ani ya da yavaş frenleme de olsun titremiyor..bu arada fren balataları 2 ay önce periyodik bakım sırasında değişti...fikirlerinizi bekliyorum.. Saygılar
Sabah soğuk ilk 4-5 frenimde ben de ses duyuyorum.Isınınca düzeliyor. Baktırmadım ama büyük ihtimalle balata tozlarnın temizlenmesi lazımdır.
bugün yine dikkat ettim ve durum yine aynı...birkaç km gidene kadar 30 km/h altındayken frene bastığım zaman ses geliyor...
o ses bende de mevcut bakımdan çıkalı 6000 km olmuş. aslında yüksek seslerde de yapıyo bence ama biz motor ve cevresel seslerden duymuyoruz.
benim dikkat ettiğim bir başka konu disk/balata oralar ısındıktan sonra ses gelmiyor...yani sorunun oralardan kaynaklandığını düşünüyorum o yüzden öyle yazdım...yarın düşük hızla sıcak sıcak birkaç kez daha denerim buraya yazarım..
merhabalar eğer fren balatalarınız yeni ise,duyduğunuz ses fren balatalarının arkasındaki ince sac plakalardan gelebilir. tırnakları ile balataya tutturuluyor. sanırım ısı yalıtımı için ordalar. zamanla tırnakları gevşiyor. bu ses o sac plakadan geliyo olabilir. Benim benzer bir ses başıma geldiğinde söküp attım sacları ses kesilmişti..