Hayırlı akşamlar sevgili forumdaşlar 95 model Accent gls frene bastığımda sola çekme yapıyor ustamla merkezleri kontrol ettik herhangi bir bozukluk görünmüyor daha sonra teste yaptırdım test sonuçları arka sol=60 arka sağ=136 ön sol=193 ön sağ=128 Özellikle baktırmam gereken bir yer varmı veya değiştirmem gereken parça teşekkürler
tavsiyem aracınızın yürüyen takımlarını kontrol ettirin....bir de lastiklerinizin herhangi bir tanesinde ölçü farkı veya marka farkı var mı?eşit aşınmamış lastik de yapabilir...
Lastiklerimin 4 ü sıfır vakumlu havaları aynı ve normal (32) rot, balans ayarları tam alt takım sıkıntısız.
diskleri kontrol ettirdinizmi....gerçi çekme yaptığını söylemişsiniz ama titremede yapıyorsa disktende kaynaklanabilir.. jantlarda düzgünmü? Düzenleyen : hyundaı_era_06
rot çular genelde yüzeysel bakarlar...aracı iyi bir yürüyen tamircisine kontrol ettirin...hatta birlikte bir tecrübe yapın bişeyler mutlaka çıkar..disklerden bahsedilmiş eğer çekme fasılalı oluyorsa disklerde çarpılma vardır...sabit çekme varsa ön düzen ihtimali yüksek...
1. Frene basıldığında araç sola çekiyorsa sağ ön ve arka tekerlekleri yavaşlatan disk ve kampanalar da aşınma olabilir. Yani fiziki olarak sol tekerlekler frene basında daha erken yavaşlıyor, sağ taraftakiler ise ya hiç tutmuyor yada geç tutuyor olabilir. 2.Ersin beye katılıyorum, lastik ebatlarında farklılık, ölçü ve aşınma farklılığı olabilir. (Lastik dişlerini kontrol edin) 3.Fren merkezi ve sistemini başka bir ustaya yeniden gösterin. Şahsi fikrim, diskler, fren balataları, hidrolik fren yağı ve fren hortumlarına yapılacak harcamaya acımayın. Sıfır almış olduğunuz lastiklerin üretim tarihlerini kontrol edin. Lastikler raf ömrünü aşmış olabilir. Ersin bey plastik kimyasından daha iyi anlar, onun yanında benim yazmam doğru olmaz ama zamanla sertleşen ve niteliğini yitiren bir kimyaya sahiptir lastikler. Bu nedenle tarihleri de az da olsa bu sağa-sola çekme konusuna sebebiyet verebilir. Saygılar.
Volkan ustaya katılıyorum bence kaliperlerden ayrıca ıslanınca arasıra şişmede yapıyor benimki volkannın söylediğini dene bence
Rotçular Bir Parça Kırılmadan Kopmadan Bozuk Demezler. Tecrübe İle Sabittir. Hala Patlak Olan Amortisörüme Sağlam Diyolar.
FRENE BASTIGINIZDA ÇEKME VAR İSE NORMALDE YOK İSE;PROBLEM FREN DİSKLERİNDEDİR ARAÇINIZIN BAŞKA YERİNİ KURCALATMAYIN ,YENİDEN İYİ BİR TEST YAPIN NORMAL ŞÜRÜŞTE ÇEKME VARMI YOK MU YOK İSE DOĞRU FRENCİYE.........https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
aracınızın sorunu disklerden degildir diskler frene basınca titreme yaptırır aracın sorunu kaliperlerdir
DİSKLER YIPRANMIŞSA BİR TARAF TUTUYOR BİR TARAF TUTMUYORSA ARAÇ NE YAPAR TUTAN TARAFA ÇEKER DEĞİLMİ YANLIŞ MI BİLİYORUM!!!
Büyük harfle yazmak forum kurallarına göre yasak, lütfen buna dikkat edin. Aşınan genelde balatadır, disk normalde aşınmaz.
Hayırlı akşamlar kaliperleri alıştırdık yine aynı sorun devam etti tabi bana kafayı yedirtecekti.3 kez kampanaları tonalattım arka balataları değiştirdim şu an için test sonuçları iyi ve çekme yok fakat 1 ay kadar kullanıp tekrar test yapcaz sorun devam ederse ustam fren dağıtcıyı tamir veya değiştirme durumu olabilir dedi sonucu paylaşırım ayrıca yorumlarınıza teşekkürler
üstüme vazife değil...ama geçenlerde benim de başıma geldi.sol tekerleğin jantı eğrilmiş.sizde bi jantlarınızı baktırın.kolay gelsin
sizin araç çapraz fren sistemine sahip bir araçtır.frene basınca sağa veya sola çekmesinin bir çok nedeni var.Sizin araçta sola sapma var.sol öne fren kuvveti sağa nazaran daha fazla ondan dolayı sola çekiyor.zaten sol ön ve sağ arka fren kuvvetleri fazla yani çapraz fren sistemi olduğunda ikisi bir çalışır sağ önle sol arka fren kuvveti az ikisi beraber çalışır.bu durumda muayeneye girseniz muayeneden kalırsınız o işte bizim işimiz
ferne bastığınızda o fren şiddetnin sağ ve sola eşit dağıtmakla görevli bir parça var. yanlış hatırlamıyorsam adı fren valfi . o arızalanmış bence. o parça işlevini yitirince haliye eşit dağıtamıyor bi taraf fazla bi taraf eksik fren yapıyor. eski toyotamda başıma gelmişti. bu bir tahmin tabiki.